Köret

Alap majonéz

Hozzávalók: 2 db tojássárgája 2 dl étolaj 1 ek mustár 1 ek porcukor pár csepp citromlé 1 ek tejföl Elkészítés:…
Tovább

Görögsaláta

Hozzávalók: 2 db kígyóuborka 1 fej lilahagyma 1 db paradicsom 200 gr fetasajt extra szűz olívaolaj ízlés szerint olajbogyó Elkészítés:…
Tovább

Sült hagyma

Hozzávalók: 3 közepes fej vöröshagyma 2-3 ek liszt Elkészítés: A hagymát felkarikázzuk, kb fél cm szélesre. Megszórjuk a liszttel, összerázzuk.…
Tovább
rizs

Rizs

Hozzávalók: 2 bögre bármilyen A minőségű rizs 4 bögre víz étolaj só Elkészítés: A rizst egy magasfalú edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal…
Tovább

Házi majonéz

Ez a majonéz a családunkban a karácsonyi menü része volt. Zsófi mamám készítette mindig. Az a jó ebben a majonézben,…
Tovább

Tarhonya

Hozzávalók: 2 bögre gépi tarhonya 4 bögre víz étolaj só Elkészítés: A tahonyát egy magasfalú edénybe tesszük, meglocsoljuk olajjal és lepirítjuk.…
Tovább

Fasírt

Hozzávalók: 50 dkg darálthús 1 fej vöröshagyma 1 tojás 2 kk pirospaprika só 1 kk bors kb 4 szelet kenyér…
Tovább

Fetás uborka saláta

Hozzávalók: Salátához: 2 db kígyóuborka 250 gr fetasajt 1 kisebb fej lilahagyma Az öntethez: 2 ek extra szűz olívaolaj 1…
Tovább

Tortilla tészta házilag

Olcsóbb, mint ha a boltit vennénk meg. Hozzávalók: 45 dkg finomliszt 85 gr margarin 2 dl forró víz 1 ek…
Tovább
krumpli pure

Burgonyapüré

Hozzávalók: 2 kg burgonya 3 púpozott kk margarin 3 ek tej pici őrölt feketebors 4-5 csepp fokhagymaolaj (fokhagymakrémből) Elkészítés: A…
Tovább

Nokedli vagy galuska

Hozzávalók: 1 kg finomliszt 6 db tojás 2 ek só kb 7 dl víz Elkészítés: Az egészet beleöntjük egy nagy…
Tovább