Házi majonéz

Ez a majonéz a családunkban a karácsonyi menü része volt. Zsófi mamám készítette mindig. Az a jó ebben a majonézben, hogy mindennel keverhető. Lehet bele tenni főtt tojást, virslit, burgonyát, zöldborsót, kukoricát, hagymát, póréhagymát és még sorolhatnám.

Hozzávalók:

1 db tojás sárgája

3 ek porcukor

0,8 dl étolaj

1 ek citromlé

3 púpos ek mustár

1/4 tk őrölt feketebors

0,5 kk só

850 gr 20%-s tejföl

Elkészítés:

A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral. Ehhez apránként hozzá öntögetjük az olajat. Ha úgy látjuk, hogy a tojássárgája nem veszi fel az olajat, akkor kezdjük előlről és kevesebb mennyiségű olajat adagoljunk.

Beletesszük a mustárt, citromlevet, sót, borsot. Elkeverjük.

Végül a tejfölt is elvegyítjük benne.