Házi majonéz
- Ildi
- 2017-03-26
- Köret
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ez a majonéz a családunkban a karácsonyi menü része volt. Zsófi mamám készítette mindig. Az a jó ebben a majonézben, hogy mindennel keverhető. Lehet bele tenni főtt tojást, virslit, burgonyát, zöldborsót, kukoricát, hagymát, póréhagymát és még sorolhatnám.
Hozzávalók:
1 db tojás sárgája
3 ek porcukor
0,8 dl étolaj
1 ek citromlé
3 púpos ek mustár
1/4 tk őrölt feketebors
0,5 kk só
850 gr 20%-s tejföl
Elkészítés:
A tojás sárgáját kikeverjük a porcukorral. Ehhez apránként hozzá öntögetjük az olajat. Ha úgy látjuk, hogy a tojássárgája nem veszi fel az olajat, akkor kezdjük előlről és kevesebb mennyiségű olajat adagoljunk.
Beletesszük a mustárt, citromlevet, sót, borsot. Elkeverjük.
Végül a tejfölt is elvegyítjük benne.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.