
Csészés diós vaníliás szelet
- Gábor
- 2025-03-15
- Alkalom, Édesség/Desszert, Farsang, Húsvét, Karácsony, Reggeli
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Tésztához:
1 csésze cukor
1 csésze finomliszt
1 cs vaníliás cukor
1 tojás
0,5 csésze olaj
1 csésze tej
1 csésze darált dió
1 csipet só
1 cs sütőpor
Krémhez:
5 dl tej
20 dkg vaj
1 cs vaníliás cukor
2 cs vaníliás pudingpor
10 dkg porcukor
3 dl habtejszín
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kikeverjük, majd nsütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.
A habtejszínt felverjük és félre tesszük.
A krémhez a tejet, pudingport és a vaníliás cukrot felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra kevert margarint.
Ha a piskót kihűlt, rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.
Pár órára hűtőbe tesszük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.