Csészés diós vaníliás szelet

Hozzávalók:

Tésztához:

1 csésze cukor

1 csésze finomliszt

1 cs vaníliás cukor

1 tojás

0,5 csésze olaj

1 csésze tej

1 csésze darált dió

1 csipet só

1 cs sütőpor

Krémhez:

5 dl tej

20 dkg vaj

1 cs vaníliás cukor

2 cs vaníliás pudingpor

10 dkg porcukor

3 dl habtejszín

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit kikeverjük, majd nsütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Közepes hőfokon tűpróbáig sütjük.

A habtejszínt felverjük és félre tesszük.

A krémhez a tejet, pudingport és a vaníliás cukrot felfőzzük. Ha kihűlt, belekeverjük a porcukorral habosra kevert margarint.

Ha a piskót kihűlt, rákenjük a krémet, majd a tejszínhabot.

Pár órára hűtőbe tesszük.

Leave A Comment