
Nokedli vagy galuska
- Ildi
- 2016-12-14
- Főétel, Köret
- Egyszerűen elkészíthető, galuska, Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető, Nokedli
- 0 Comments
Hozzávalók:
- 1 kg finomliszt
- 6 db tojás
- 2 ek só
- kb 7 dl víz
Elkészítés:
- Az egészet beleöntjük egy nagy tálba a víz felével.
- Robotgép dagasztófejével összekeverjük, és fokozatosan adjuk hozzá a maradék vizet. Csomómentesre keverjük. A régi időkben még fakanállal kevertem, dagasztottam a nokedli tésztát, de mondanom sem kell, hogy mennyire igénybe veszi a kezet. Ezért váltottam a robotgépre. Milliószor könnyebb 🙂
- Felteszünk egy lábosban sós vizet forrni. Ha felforrt, nokedli szaggatóval adagonként beleszaggatjuk és kifőzzük.
- Ha feljött a víz tetejére, kb 5 percig főzzük még, majd leszűrjük és lemossuk. Olajjal lelocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.