Nokedli vagy galuska

Hozzávalók:

  • 1 kg finomliszt
  • 6 db tojás
  • 2 ek só
  • kb 7 dl víz

Elkészítés:

  • Az egészet beleöntjük egy nagy tálba a víz felével.
  • Robotgép dagasztófejével összekeverjük, és fokozatosan adjuk hozzá a maradék vizet. Csomómentesre keverjük. A régi időkben még fakanállal kevertem, dagasztottam a nokedli tésztát, de mondanom sem kell, hogy mennyire igénybe veszi a kezet. Ezért váltottam a robotgépre. Milliószor könnyebb 🙂

  • Felteszünk egy lábosban sós vizet forrni. Ha felforrt, nokedli szaggatóval adagonként beleszaggatjuk és kifőzzük.
  • Ha feljött a víz tetejére, kb 5 percig főzzük még, majd leszűrjük és lemossuk. Olajjal lelocsoljuk, hogy ne ragadjon össze.