
Mézes krémes
- Gábor
- 2025-03-11
- Édesség/Desszert, Farsang, Húsvét, Karácsony
- Haladó szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Tészta:
2 egész tojás
2 el méz
2 ek tej
5 dkg vaj
15 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
45 dkg liszt
Krém:
0,5 l tej
2 cs vaníliás cukor
3 ek liszt
20 dkg porcukor
20 dkg margarin
Máz:
20 dkg cukor
4 ek tej
2,5 dkg kakaó
10 dkg margarin
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz felett simára keverük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.
Ha teljesen kihűlt, 4-5 cipót formázunk belőle és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lehető legvékonybbra kell nyújtani. Ha nagyon nehezen megy a nyújtás, akkor a tésztát egy kicsit betesszük a mikróba, hogy kiengedjen, majd könnyebben megy. Utána a tepsi hátán (előzőleg olajjal vagy vajjal megkentük) szép pirosra sütjük. Melegen kell levenni a tepsiről, mert ahogy hűl, úgy törik.
A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot lassú tűzön péppé főzünk. Kihűlés után a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a pépbe és minden lapot megkenünk vele.
A mázhoz a cukorral, tejjel és a kakaóval fondant főzünk, majd belekeverjük a margarint és melegen ráöntjük, eloszlatjuk a sütemény tetején. 1 napra a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztjuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.