Mézes krémes

Tészta:

2 egész tojás

2 el méz

2 ek tej

5 dkg vaj

15 dkg porcukor

1 kk szódabikarbóna

45 dkg liszt

Krém:

0,5 l tej

2 cs vaníliás cukor

3 ek liszt

20 dkg porcukor

20 dkg margarin

Máz:

20 dkg cukor

4 ek tej

2,5 dkg kakaó

10 dkg margarin

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével gőz felett simára keverük. Majd hozzáadjuk a lisztet és a szódabikarbónát.

Ha teljesen kihűlt, 4-5 cipót formázunk belőle és tepsi nagyságúra nyújtjuk. A lehető legvékonybbra kell nyújtani. Ha nagyon nehezen megy a nyújtás, akkor a tésztát egy kicsit betesszük a mikróba, hogy kiengedjen, majd könnyebben megy. Utána a tepsi hátán (előzőleg olajjal vagy vajjal megkentük) szép pirosra sütjük. Melegen kell levenni a tepsiről, mert ahogy hűl, úgy törik.

A krémhez a tejet, lisztet, vaníliás cukrot lassú tűzön péppé főzünk. Kihűlés után a margarint habosra keverjük a porcukorral, majd belekeverjük a pépbe és minden lapot megkenünk vele.

A mázhoz a cukorral, tejjel és a kakaóval fondant főzünk, majd belekeverjük a margarint és melegen ráöntjük, eloszlatjuk a sütemény tetején. 1 napra a hűtőbe tesszük, másnap fogyasztjuk.

Leave A Comment