Házi csalamádé, Gyingyi féle
- Gábor
- 2024-09-01
- Savanyúság, tartósítás
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak
- 0 Comments
Hozzávalók:
1 kg fejeskáposzta
1 kg fürtös uborka
0,5 kg tv paprika
0,5 kg vöröshagyma
3 dl 10% ecet
20 dkg kristálycukor
5,5 dkg konyhasó
1 kávéskanál borkén
1 kávéskanál nátriumbenzoát
Elkészítés:
Az egészet megtisztítjuk, legyaluljuk, egy nagy edénybe / fazékba / lavórba / vödörbe tesszük. Ráborítjuk a hozzávalók többi részét, majd alaposan összeforgatjuk. 1 napra hűvösre tesszük. Másnap az alaposan kitisztított, csírátlanított üvegekbe töltjük, majd felengedjük a kiengedett lével és jól rácsavarjuk a kupakokat. Kb 2 hét múlva már fogyaszható is.
Az összállításnál az a lényeg, hogy 3kg zöldség legen. Lehet beletenni sárgarépát is.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.

