Házi csalamádé, Gyingyi féle
- Gábor
- 2024-09-01
- Savanyúság, tartósítás
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak
- 0 Comments
2 kg fejeskáposzta
2 kg fürtös uborka
1 kg sárgarépa
1 kg tv paprika
1 kg vöröshagyma
3 dl 10% ecet
30 dkg kristálycukor
10 dkg konyhasó
1 mokkáskanál borkén
1 mokkáskanál nátriumbenzoát
Elkészítés:
Az egészet megtisztítjuk, legyaluljuk, egy nagy edénybe – fazékba – lavórba – vödörbe tesszük. Ráborítjuk a hozzávalók többi részét, majd alaposan összeforgatjuk. 1 napra hűvösre tesszük. Másnap az alaposan kitisztított, csírátlanított üvegekbe töltjük, majd felengedjük a kiengedett levével, majd jól rácsavarjuk a kupakokat. Kb 2 hét múlva már fogyaszható is.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.