Házi csalamádé, Gyingyi féle

Hozzávalók:

1 kg fejeskáposzta

1 kg fürtös uborka

0,5 kg tv paprika

0,5 kg vöröshagyma

3 dl 10% ecet

20 dkg kristálycukor

5,5 dkg konyhasó

1 kávéskanál borkén

1 kávéskanál nátriumbenzoát

Elkészítés:

Az egészet megtisztítjuk, legyaluljuk, egy nagy edénybe / fazékba / lavórba / vödörbe tesszük. Ráborítjuk a hozzávalók többi részét, majd alaposan összeforgatjuk. 1 napra hűvösre tesszük. Másnap az alaposan kitisztított, csírátlanított üvegekbe töltjük, majd felengedjük a kiengedett lével és jól rácsavarjuk a kupakokat. Kb 2 hét múlva már fogyaszható is.

Az összállításnál az a lényeg, hogy 3kg zöldség legen. Lehet beletenni sárgarépát is.

 

Leave A Comment