Tejszínes, fokhagymás tepsis tészta
- Ildi
- 2017-09-19
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
1 kg fusilli tészta
0,5 kg darálthús
30 dkg reszelt trappistasajt
3 dl főzőtejszín
1 konzerv csemegekukorica
1 konzerv zöldborsó
1 jó nagy fej vöröshagyma
3 kk házi fokhagymakrém
1 bögre víz
ízlész szerint só, bors, vegeta
Elkészítés:
A hagymát megdinszteljük és megpirítjuk rajta a darálthúst.
Közben feltesszük főni a tésztát.
Beletesszük a fűszereket, fokhagymát, kukoricát, borsót és felöntjük a vízzel.
Amikor a víz fele elfőtt, levesszük a tűzről.
Amikor a tészta elkészült, leszűrjük és visszatesszük a főző lábosba. A húshoz hozzákeverjük a tejszínt és a fele sajtot. Összekeverjük.
Egy tepsit kiolajozunk és beleöntjük a bekevert tésztát. A maradék sajtot eloszlatjuk a tetején, majd a legnagyobb hőfokra előmelegített sütőbe tesszük kb 40 percre.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.