Tejszínes, fokhagymás tepsis tészta

Hozzávalók:

1 kg fusilli tészta

0,5 kg darálthús

30 dkg reszelt trappistasajt

3 dl főzőtejszín

1 konzerv csemegekukorica

1 konzerv zöldborsó

1 jó nagy fej vöröshagyma

3 kk házi fokhagymakrém

1 bögre víz

ízlész szerint só, bors, vegeta

Elkészítés:

A hagymát megdinszteljük és megpirítjuk rajta a darálthúst.

Közben feltesszük főni a tésztát.

Beletesszük a fűszereket, fokhagymát, kukoricát, borsót és felöntjük a vízzel.

Amikor a víz fele elfőtt, levesszük a tűzről.

Amikor a tészta elkészült, leszűrjük és visszatesszük a főző lábosba. A húshoz hozzákeverjük a tejszínt és a fele sajtot. Összekeverjük.

Egy tepsit kiolajozunk és beleöntjük a bekevert tésztát. A maradék sajtot eloszlatjuk a tetején, majd a legnagyobb hőfokra előmelegített sütőbe tesszük kb 40 percre.

Leave A Comment