Fehéjas kókuszos formasüti
- Ildi
- 2020-05-15
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Találtam a Nosalty oldalon egy receptet, ahol ilyen márványos piskóta készült. Gondoltam megcsinálom, de mire eszembe jutott, az összes alapanyagot egybe öntöttem 😀 Ez lett belóle, de finom lett és puha is.
Hozzávalók:
2 db tojás
75 ml étolaj
1,5 bögre cukor (2,5dl a bögre)
1,5 tk szódabikarbóna
1 dl tejföl
2 dl tej
1 csipet só
75 gr kókuszreszelék
1 ek fahéj
1,5 bögre finomliszt
2 marék dió
fél db alma kockázva
Elkészítés:
Mindent egy tálba rakunk és össze keverjük. Én az almát és a diót a legvégén tettem a tetejére és kicsit belenyomkodtam.
Olajozott, lisztezett formába tesszük és 170-180 fokon tűpróbáig sütjük. Mielőtt kivesszük, hagyjuk kicsit hűlni.