Sakkszelet
- Gábor
- 2023-02-12
- Alkalom, Édesség/Desszert, Farsang, Húsvét, Karácsony
- csokis, kocka, kockás, lekváros, piskóta, sakk, sakkszelet, szelet
- 0 Comments
Hozzávalók:
200gr porcukor
200gr margarin
4db tojás
200gr finomliszt
1 csom vaníliás cukor
0,5 kk só
0,5 kk sütőpor
3ek kakaó
olvasztott csokoládé
baracklekvár
Elkészítés:
A porcukrot habosra keverjük a vajjal, utána hozáadjuk a tojásokat.
Belekeverjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot.
Egy kilisztezett tepsi közepére alufólia hengert teszünk, hogy egyszerre megsüssük a tésztát. Majd a tészta egyik felét beletesszük.
A maradékba belekeverjük a kakaóport és belekanalazzuk a tepsi másik felébe.
Tűpróbáig sütjük kb 170 fokon. Nekem púposra sült, mert dupla adagot készítettem, ezért levágtam a púpokat, kiegyenesítettem a tésztalapokat.
Ha kihűlt, állítsuk össze: Félbevágjuk a tésztalapokat. Mindegyiket megkenjük felül lekvárral. Egymásra helyezzük őket úgy, hogy egyáson legyen sima, kakaós, sima, kakaós. Ezt hosszában 4 részre vágjuk. Fektessük el őket, majd lekvárral ismét megkenjük. Helyezzük őket egymásra úgy, hogy a sima felett kakaós réteg legyen, a kakaós felett pedig sima. Pihentessük hűtőben kb 2 órát. Sajnos erről nem tudtam fázis fotókat készíteni, én is interneten nyomnoztam utána, hogy kell összeállítani. 🙂 Ráadásul elég nyomira sikerült elsőre, viszont annál hamarabb elfogyott. 😀
Olvasszuk fel a csokoládét és vonjuk be vele a piskóta tornyunkat, hagyjuk hűtőben medermedni a csokit.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.