Sakkszelet

Hozzávalók:

200gr porcukor

200gr margarin

4db tojás

200gr finomliszt

1 csom vaníliás cukor

0,5 kk só

0,5 kk sütőpor

3ek kakaó

olvasztott csokoládé

baracklekvár

Elkészítés:

A porcukrot habosra keverjük a vajjal, utána hozáadjuk a tojásokat.

Belekeverjük a lisztet, sütőport, vaníliás cukrot.

Egy kilisztezett tepsi közepére alufólia hengert teszünk, hogy egyszerre megsüssük a tésztát. Majd a tészta egyik felét beletesszük.

A maradékba belekeverjük a kakaóport és belekanalazzuk a tepsi másik felébe.

Tűpróbáig sütjük kb 170 fokon. Nekem púposra sült, mert dupla adagot készítettem, ezért levágtam a púpokat, kiegyenesítettem a tésztalapokat.

Ha kihűlt, állítsuk össze: Félbevágjuk a tésztalapokat. Mindegyiket megkenjük felül lekvárral. Egymásra helyezzük őket úgy, hogy egyáson legyen sima, kakaós, sima, kakaós. Ezt hosszában 4 részre vágjuk. Fektessük el őket, majd lekvárral ismét megkenjük. Helyezzük őket egymásra úgy, hogy  a sima felett kakaós réteg legyen, a kakaós felett pedig sima. Pihentessük hűtőben kb 2 órát. Sajnos erről nem tudtam fázis fotókat készíteni, én is interneten nyomnoztam utána, hogy kell összeállítani. 🙂 Ráadásul elég nyomira sikerült elsőre, viszont annál hamarabb elfogyott. 😀

Olvasszuk fel a csokoládét és vonjuk be vele a piskóta tornyunkat, hagyjuk hűtőben medermedni a csokit.

Leave A Comment