Csokis vagy fahéjas puha kifli

Hozzávalók:

Tésztához:

60 dkg finomliszt

3 dl langyos tej

3 dkg friss élesztő

1 db tojás

2 ek kristálycukor

1 kk só

10 dkg puha margarin

Ha kakaós a töltelék:

8 ek kakaópor

15 dkg margarin

8 ek kristálycukor

1 ek rumaroma

Ha fahéjas a töltelék:

4-5 ek fahéj

8 ek kristálycukor

15 dkg margarin

Lekenéshez 1 db tojás

Elkészítés:

Egy tálban az élesztőt, cukrot és a tejet összekeverve felfuttatjuk az élesztőt.

Egy másik tálba a tészta maradék hozzávalóit beletesszük, majd ha felfutott az élesztőnk, akkor ebbe beleöntjük. Addig kell dagasztani, amíg el nem válik a tészta az edényünk falától.

Ha kész, letakarva félre tesszük és a duplájára kelesztjük.

Addig a töltelékhez valókat összekeverjük.

Kakaós:

 

Fahéjas:

Ha megkelt a tésztánk, ketté veszük és az egyiket kerek alakúra vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével.

Késsel 8 felé vágjuk és egyesével kívülről feltekerjük. sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Aranybarnára sütjük.

Majd ugyan ezt csinájuk a másik fél tésztánkkal.