
Csokis vagy fahéjas puha kifli
- Ildi
- 2020-07-08
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg finomliszt
3 dl langyos tej
3 dkg friss élesztő
1 db tojás
2 ek kristálycukor
1 kk só
10 dkg puha margarin
Ha kakaós a töltelék:
8 ek kakaópor
15 dkg margarin
8 ek kristálycukor
1 ek rumaroma
Ha fahéjas a töltelék:
4-5 ek fahéj
8 ek kristálycukor
15 dkg margarin
Lekenéshez 1 db tojás
Elkészítés:
Egy tálban az élesztőt, cukrot és a tejet összekeverve felfuttatjuk az élesztőt.
Egy másik tálba a tészta maradék hozzávalóit beletesszük, majd ha felfutott az élesztőnk, akkor ebbe beleöntjük. Addig kell dagasztani, amíg el nem válik a tészta az edényünk falától.
Ha kész, letakarva félre tesszük és a duplájára kelesztjük.
Addig a töltelékhez valókat összekeverjük.
Kakaós:
Fahéjas:
Ha megkelt a tésztánk, ketté veszük és az egyiket kerek alakúra vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a töltelék felével.
Késsel 8 felé vágjuk és egyesével kívülről feltekerjük. sütőpapíros tepsire tesszük, megkenjük felvert tojással és mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe. Aranybarnára sütjük.
Majd ugyan ezt csinájuk a másik fél tésztánkkal.