Rakott kelkáposzta

Hozzávalók:

2-2,5 kg kelkáposzta

2 nagyobb vöröshagyma

1 kg darálthús

5 gerezd fokhagyma

fél db tv paprika

fél db szerecsendió reszelve

2 kicsi sűrített paradicsom

ízlés szerint só, bors, pirospaprika

1,5 bögre főzni való rizs

7 ek tejföl

Elkészítés:

A káposztát egyben vagy levelekre szedve megfőzzük.

Közben elkészítjük a pörkölt alapot darálthúsból. Ehhez a hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Beletesszük a darálthúst, picit lepirítjuk. Hozzá rakjuk a sűrített paradicsomot, sót, borst, szerecsendiót, össze zúzott fokhagymát, paprikát és a fél paprikát. Öntünk hozzá fél pohár vizet, és leforraljuk róla.

Megfőzzük a rizst. Olajon picit lepirítjuk a rizst, majd felöntjük 2x annyi vízzel, sózzuk. Ha felforrt, levesszük legkisebbre a lángot, lefedjük és készre pároljuk.

Előveszünk egy nagy tepsit. Kiolajozzuk. A káposztának a felét lefektetjük benne.

A darálthúst és a rizst öszekeverjük, majd ráöntjük a káposztára és elegyengetjük rajta.

A maradék káposztával egyenletesen lefedjük. Ezt megkenjük tejföllel.

200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl barnulni kezd. Ez a mennyiség 8 adagra elég.

     

Leave A Comment