Rakott kelkáposzta
- Ildi
- 2017-08-22
- Főétel
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
2-2,5 kg kelkáposzta
2 nagyobb vöröshagyma
1 kg darálthús
5 gerezd fokhagyma
fél db tv paprika
fél db szerecsendió reszelve
2 kicsi sűrített paradicsom
ízlés szerint só, bors, pirospaprika
1,5 bögre főzni való rizs
7 ek tejföl
Elkészítés:
A káposztát egyben vagy levelekre szedve megfőzzük.
Közben elkészítjük a pörkölt alapot darálthúsból. Ehhez a hagymát felkockázzuk, olajon megdinszteljük. Beletesszük a darálthúst, picit lepirítjuk. Hozzá rakjuk a sűrített paradicsomot, sót, borst, szerecsendiót, össze zúzott fokhagymát, paprikát és a fél paprikát. Öntünk hozzá fél pohár vizet, és leforraljuk róla.
Megfőzzük a rizst. Olajon picit lepirítjuk a rizst, majd felöntjük 2x annyi vízzel, sózzuk. Ha felforrt, levesszük legkisebbre a lángot, lefedjük és készre pároljuk.
Előveszünk egy nagy tepsit. Kiolajozzuk. A káposztának a felét lefektetjük benne.
A darálthúst és a rizst öszekeverjük, majd ráöntjük a káposztára és elegyengetjük rajta.
A maradék káposztával egyenletesen lefedjük. Ezt megkenjük tejföllel.
200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tejföl barnulni kezd. Ez a mennyiség 8 adagra elég.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.