Birsalma
- Gábor
- 2023-02-16
- Édesség/Desszert
- 0 Comments
Birsalmasajt Hozzávalók: 3kg birsalma 1,2kg cukor Elkészítés: Az almákat leszöszöljük szivaccsal.
Felnegyedeljük, magtalanítjuk öket.
Feltesszük annyi vízzel, ami épp ellepi és annyira főzzük meg, hogy olyan állaga mint a főtt krumplinak.
A vizet leöntjük róla, összeturmixoljuk, hogy sima, darab mentes legyen. Utána visszatesszük a gázra, beletesszük a cukrot, megkaramelizáljuk és addig főzzük, amig a fakanálról már nem folyik le.
Kifolpackozott formákba tesszük, tetejét lefedjük sütőpapírral. 10 nap utánkivesszük a formából és tálcára tesszük száradni. Továbbra is letakarjuk sütőpapírral, hogy ne porosodjon. Addig szikkasztjuk, szárítjuk, amíg nekünk megfelel.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.