birsalma

Birsalma

Birsalmasajt Hozzávalók: 3kg birsalma 1,2kg cukor Elkészítés: Az almákat leszöszöljük szivaccsal.

   

Felnegyedeljük, magtalanítjuk öket.

Feltesszük annyi vízzel, ami épp ellepi és annyira főzzük meg, hogy olyan állaga mint a főtt krumplinak.

A vizet leöntjük róla, összeturmixoljuk, hogy sima, darab mentes legyen. Utána visszatesszük a gázra, beletesszük a cukrot, megkaramelizáljuk és addig főzzük, amig a fakanálról már nem folyik le.

Kifolpackozott formákba tesszük, tetejét lefedjük sütőpapírral. 10 nap utánkivesszük a formából és tálcára tesszük száradni. Továbbra is letakarjuk sütőpapírral, hogy ne porosodjon. Addig szikkasztjuk, szárítjuk, amíg nekünk megfelel.

 

Leave A Comment