Krumplis zsemle
- Gábor
- 2022-09-14
- Péksütemény
- Egyszerűen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozávalók:
60dkg liszt
1 nagyobb darab főtt burgonya áttörve
1 csomag élesztő
2dl langyos tej
1 ek kristálycukor
10 dkg margarin
Elkészítés:
A cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.
Egy tálban összekeverjük a krumplit és a lisztet.
Beleöntjük a futtatott élesztőt és kidagasztjuk.
Belekeverjük az olvasztott vajat és ezzel is kidagasztjuk.
Kb 20 percet pihentetjük, utána kiborítjuk egy deszkára, elosztjuk egyenlő darabokra, majd formázzuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
Lespricceljük langyos vízzel, de ennek hiányában én vizes kézzel körbe simztem a zsemlecipókat.
20 perc pihentetés után ismét langyos vízzel spricceljük.
180-200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mivl ez krumplis, nehezebb a súlya, viszont sokkal ruganyoabb a tésztája.