Krumplipüré darálthúsos raguval
- Ildi
- 2020-11-17
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
2-3 kg krumpli
2 db vöröshagyma
2 db sárgarépa
2 kk só
1/2 kk bors
2 db fokhagyma
1 ek pirospaprika
2 kk majoranna
4 ek finomliszt
4 db tojás
10 dkg reszelt sajt
50 dkg darált sertéshús
1/2 doboz csemegekukorica
1 marék zsemlemorzsa
1 kis poharas tejföl
Elkészítés:
A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, pürésítjük.
A raguhoz a hagymát felkockázva kevés olajon megdinszteljük és beletesszük a darálthúst.
Megfűszerezzük, beletesszük a kockára vágott répát és zsírjára sütjük majd hozzáadjuk a kukoricát is.
Ha a krumpli kicsit hűlt, belekeverjük a tojást és a lisztet.
Egy tepsit kiolajozunk és meghintjük a zsemlemorzsával.
Elosztjuk benne a krumplipürénk felét, megszórjuk sajttal és ráöntjük a ragut.
Elosztjuk rajta a maradék pürét és megkenjük tejföllel.
180-200 fokos sütőben pirulásig sütjük.