Krumplipüré darálthúsos raguval

Hozzávalók:

2-3 kg krumpli

2 db vöröshagyma

2 db sárgarépa

2 kk só

1/2 kk bors

2 db fokhagyma

1 ek pirospaprika

2 kk majoranna

4 ek finomliszt

4 db tojás

10 dkg reszelt sajt

50 dkg darált sertéshús

1/2 doboz csemegekukorica

1 marék zsemlemorzsa

1 kis poharas tejföl

Elkészítés:

A krumplit meghámozzuk és sós vízben megfőzzük, pürésítjük.

A raguhoz a hagymát felkockázva kevés olajon megdinszteljük és beletesszük a darálthúst.

Megfűszerezzük, beletesszük a kockára vágott répát és zsírjára sütjük majd hozzáadjuk a kukoricát is.

Ha a krumpli kicsit hűlt, belekeverjük a tojást és a lisztet.

Egy tepsit kiolajozunk és meghintjük a zsemlemorzsával.

Elosztjuk benne a krumplipürénk felét, megszórjuk sajttal és ráöntjük a ragut.

Elosztjuk rajta a maradék pürét és megkenjük tejföllel.

180-200 fokos sütőben pirulásig sütjük.