Répatorta

Ez az adag egy 24cm-es tortaformához van számolva. De ha kisebbe csináljuk, akkor magasabb lesz. Én már láttam kuglóf formában is sütve, úgy még formát is kap a süteményünk.

Tésztához:

25 dkg kristálycukor

4 db tojás

3 dl étolaj

40 dkg reszelt sárgarépa

30 dkg finomliszt

2 tk sütőpor

1 tk szódabikarbóna

2 kk fahéj

Krémhez:

500 ml 1,5% tej

3 ek finomliszt (50 gr)

2 cs vaníliás cukor

200 gr porcukor

200 gr puha margarin

Elkészítés:

A tészta alapanyagait összekeverjük, és zsírozott – lisztezett formába öntjük.

Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük 180 fokon.

A krémhez a tejet, lisztet és a vaníliáscukrot puding állagúra felfőzzük.

Ha kihűlt, akkor a porcukrot a vajjal habosra keverjük és a krémhez adjuk.

Ha kihűlt a tortánk, akkor ezzel a krémmel megtöltjük és bevonjuk a külsejét is.