Répatorta
- Ildi
- 2020-04-21
- Alkalom, Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ez az adag egy 24cm-es tortaformához van számolva. De ha kisebbe csináljuk, akkor magasabb lesz. Én már láttam kuglóf formában is sütve, úgy még formát is kap a süteményünk.
Tésztához:
25 dkg kristálycukor
4 db tojás
3 dl étolaj
40 dkg reszelt sárgarépa
30 dkg finomliszt
2 tk sütőpor
1 tk szódabikarbóna
2 kk fahéj
Krémhez:
500 ml 1,5% tej
3 ek finomliszt (50 gr)
2 cs vaníliás cukor
200 gr porcukor
200 gr puha margarin
Elkészítés:
A tészta alapanyagait összekeverjük, és zsírozott – lisztezett formába öntjük.
Előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük 180 fokon.
A krémhez a tejet, lisztet és a vaníliáscukrot puding állagúra felfőzzük.
Ha kihűlt, akkor a porcukrot a vajjal habosra keverjük és a krémhez adjuk.
Ha kihűlt a tortánk, akkor ezzel a krémmel megtöltjük és bevonjuk a külsejét is.