Gesztenyés tekercs
- Gábor
- 2018-02-19
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet egy Rama receptkönyvben találtam. Az eredeti receptben 60 dkg gesztenye van de itthon csak 50 dkg volt, és Rama vajas íz margarint ír, de én Auchan sütőmargarint tettem bele.
Hozzávalók:
50 dkg gesztenyemassza
5 dkg sütőmargarin
1 ek rumaroma
2 ív sütőpapír
Krémhez:
20 dkg sütőmargarin
15 dkg porcukor
1 ek rumaroma
10 dkg kókuszreszelék
Elkészítés:
A gesztenyét a puha margarinnal és a rumaromával kikeverjük.
A krém hozzávalóit is alaposan elkeverjük.
2 db sütőpapír között táglalappá nyújtjuk a gesztenyés masszát. A felső ívet eltávolítjuk, rámorzsoljuk a krémet a gesztenyére és visszahelyezzük a sütőpapírt. Nyújtófával kinyújtjuk rajta a krémet is.
Levesszük a sütőpapírt és lassan feltekerjük az alsó segítségével.
Villával vagy kakaóporral díszíthetjük a tetejét. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.
Ez nem olyan lett, mint képen 😀 😀 😀 😀
Ilyen volt a könyvben
Ilyen lett a valóságba, de finom!