Gesztenyés tekercs

Ezt a receptet egy Rama receptkönyvben találtam. Az eredeti receptben 60 dkg gesztenye van de itthon csak 50 dkg volt, és Rama vajas íz margarint ír, de én Auchan sütőmargarint tettem bele.

Hozzávalók:

50 dkg gesztenyemassza

5 dkg sütőmargarin

1 ek rumaroma

2 ív sütőpapír

Krémhez:

20 dkg sütőmargarin

15 dkg porcukor

1 ek rumaroma

10 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A gesztenyét a puha margarinnal és a rumaromával kikeverjük.

A krém hozzávalóit is alaposan elkeverjük.

2 db sütőpapír között táglalappá nyújtjuk a gesztenyés masszát. A felső ívet eltávolítjuk, rámorzsoljuk a krémet a gesztenyére és visszahelyezzük a sütőpapírt. Nyújtófával kinyújtjuk rajta a krémet is.

Levesszük a sütőpapírt és lassan feltekerjük az alsó segítségével.

Villával vagy kakaóporral díszíthetjük a tetejét. Visszatesszük a hűtőbe dermedni.

Ez nem olyan lett, mint képen 😀 😀 😀 😀

Ilyen volt a könyvben

Ilyen lett a valóságba, de finom!