Csúsztatott palacsinta
- Ildi
- 2017-01-25
- Édesség/Desszert
- Haladó szakácsoknak, Lassan elkészíthető, Nehezen elkészíthető
- 0 Comments
6 db tojás
5 ek kristálycukor
6 ek rétesliszt
6 ek tej
1 csomagvaníliás cukor
1 csipet só
6 g olvasztott margarin
Szóráshoz:
10 dkg kakaópor
5 dkg kristálycukor
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, majd habosra keverjük.
Beletesszük az olvasztott vajat, majd kanalanként a lisztet és a tejet.
A tojásfehérjét a vaníliás cukorral nagyon keményre verjük, majd a felét beleforgatjuk a tésztába.
A másik felét már csak lassan keverjük bele, hogy a hab darabos legyen, ne törjön össze.
Olvasztunk margarint, kikenjük vele a serpenyőt, majd közepes lángon felmelegítjük. Beleteszünk egy merőkanálnyi tésztát, és az egyik felét megsütjük. Csak az egyiket!
Majd kicsúsztatjuk egy lapos tányérra, egymás tetejére. És ezt így, amíg a tészta el nem fogy.
Miután a tányérra kitettük, a kakaópor és cukor keverékével megszórjuk egyenként.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.