Csúsztatott palacsinta

Hozzávalók:
A palacsinta tésztához:

6 db tojás

5 ek kristálycukor

6 ek rétesliszt

6 ek tej

1 csomagvaníliás cukor

1 csipet só

6 g olvasztott margarin

Szóráshoz:

10 dkg kakaópor

5 dkg kristálycukor

Elkészítés:

A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgájához adjuk a cukrot, majd habosra keverjük.

Beletesszük az olvasztott vajat, majd kanalanként a lisztet és a tejet.

A tojásfehérjét a vaníliás cukorral nagyon keményre verjük, majd a felét beleforgatjuk a tésztába.

A másik felét már csak lassan keverjük bele, hogy a hab darabos legyen, ne törjön össze.

Olvasztunk margarint, kikenjük vele a serpenyőt, majd közepes lángon felmelegítjük. Beleteszünk egy merőkanálnyi tésztát, és az egyik felét megsütjük. Csak az egyiket!

Majd kicsúsztatjuk egy lapos tányérra, egymás tetejére. És ezt így, amíg a tészta el nem fogy.

Miután a tányérra kitettük, a kakaópor és cukor keverékével megszórjuk egyenként.

Leave A Comment