Babgulyás

Ezt mindig apu csinálta, mert nálunk apu volt a szaki főzés terén. Csak azért volt, mert jó ideje elváltak. Amikor ezt főzöm, mindig felhívom, hogyan kell elkészíteni. De most erőt vettem magamon és feljegyzeteltem mikor mit és hogyan 🙂

Hozzávalók:

1 nagyobb fej hagyma

3 ek sertészsír

0,5 kg sertéscomb

1 zacskó szárazbab

1 púpos ek pirospaprika

1/2 ek őrölt kömény

1 kk fokhagymakrém

1 ek só

4-5 db sárgarépa

2-3 db fehérrépa

1/2 szál csabai kolbász

1 db babérlevél

csipetke

Elkészítés:

A babot 1 napra beáztatom, majd másnap lemosom.

A felkockázott hagymát 3ek zsíron megdinszteljük, a karikára vágott kolbászt kicsit megpirítjuk. Beletesszük a fűszereket, fokhagymát és a felkockázott combot „kifehérítjük” benne. Beletesszük a babot és öntünk rá sok vizet.

Amikor a bab majdnem készre főtt, akkor a felkarikázott zöldséget is beletesszük a babérlevéllel együtt.

Ha a zöldségek megfőttek, csinálunk bele gcsurgatott mokedlit vagy kész csipetkét főzünk bele.

Legvégül csinálunk egy kisebb rántást és berántjuk vele.