Babgulyás
- Ildi
- 2017-11-08
- Leves
- Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ezt mindig apu csinálta, mert nálunk apu volt a szaki főzés terén. Csak azért volt, mert jó ideje elváltak. Amikor ezt főzöm, mindig felhívom, hogyan kell elkészíteni. De most erőt vettem magamon és feljegyzeteltem mikor mit és hogyan 🙂
Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
3 ek sertészsír
0,5 kg sertéscomb
1 zacskó szárazbab
1 púpos ek pirospaprika
1/2 ek őrölt kömény
1 kk fokhagymakrém
1 ek só
4-5 db sárgarépa
2-3 db fehérrépa
1/2 szál csabai kolbász
1 db babérlevél
csipetke
Elkészítés:
A babot 1 napra beáztatom, majd másnap lemosom.
A felkockázott hagymát 3ek zsíron megdinszteljük, a karikára vágott kolbászt kicsit megpirítjuk. Beletesszük a fűszereket, fokhagymát és a felkockázott combot „kifehérítjük” benne. Beletesszük a babot és öntünk rá sok vizet.
Amikor a bab majdnem készre főtt, akkor a felkarikázott zöldséget is beletesszük a babérlevéllel együtt.
Ha a zöldségek megfőttek, csinálunk bele gcsurgatott mokedlit vagy kész csipetkét főzünk bele.
Legvégül csinálunk egy kisebb rántást és berántjuk vele.