
Kínai szezámmagos csirke
- Ildi
- 2017-01-25
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet az interneten találtam. Amikor kipróbáltam, nagyon ízlett és feltettem a nosalty oldalamra. Innentől kezdve szárnyalt a nézettség. Pár hét alatt benne volt a top 10ben is a receptem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Azóta módosítottam, ízletesebb lett a máz és keményebb a panír.
Hozzávalók:
A bundához:
5 ek finomliszt
4 csapott ek étkezési keményítő
1 db tojás
1 db egész csirkemell filé
1 tk só
120 ml víz
1.5 ek szódabikarbóna
A mázhoz:
2 nagy ek ketchup
chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
2 ek méz
2 ek cukor
3 ek szezámmag
A sütéshez:
olaj
Elkészítés:
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
A mázhoz a szezámmagot megpirítjuk olaj nélkül, szárazon, majd hozzáadjuk a többit és „összerottyantjuk”.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, lecsepegtetjük. Ha kész, leöntjük a meleg mázba és tálaljuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.