kinai szezammagos csirke

Kínai szezámmagos csirke

kinai szezammagos csirke

Ezt a receptet az interneten találtam. Amikor kipróbáltam, nagyon ízlett és feltettem a nosalty oldalamra. Innentől kezdve szárnyalt a nézettség. Pár hét alatt benne volt a top 10ben is a receptem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.

Hozzávalók:

A bundához:

6 ek finomliszt

3 csapott ek étkezési keményítő

1 ek olaj

1 db tojás

1 db egész csirkemell filé

1 csipet só

2 ek víz

1.5 kk sütőpor

A mázhoz:

100 g ketchup

chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)

2 tk méz

3 ek szezámmag

A sütéshez:

3 dl olaj

Elkészítés:

A húst felkockázzuk.

Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.

Elkészítjük a mázat.

A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.

Leave A Comment