Kínai szezámmagos csirke

kinai szezammagos csirke

Ezt a receptet az interneten találtam. Amikor kipróbáltam, nagyon ízlett és feltettem a nosalty oldalamra. Innentől kezdve szárnyalt a nézettség. Pár hét alatt benne volt a top 10ben is a receptem. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Azóta módosítottam, ízletesebb lett a máz és keményebb a panír.

Hozzávalók:

A bundához:

5 ek finomliszt

4 csapott ek étkezési keményítő

1 db tojás

1 db egész csirkemell filé

1 tk só

120 ml víz

1.5 ek szódabikarbóna

A mázhoz:

2 nagy ek ketchup

chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)

2 ek méz

2 ek cukor

3 ek szezámmag

A sütéshez:

olaj

Elkészítés:

A húst felkockázzuk.

Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.

A mázhoz a szezámmagot megpirítjuk olaj nélkül, szárazon, majd hozzáadjuk a többit és „összerottyantjuk”.

A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.

Ahogy kivesszük az elkészült húst, lecsepegtetjük. Ha kész, leöntjük a meleg mázba és tálaljuk.

Leave A Comment