Kínai szezámmagos csirke
- Ildi
- 2017-01-25
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt a receptet az interneten találtam. Amikor kipróbáltam, nagyon ízlett és feltettem a nosalty oldalamra. Innentől kezdve szárnyalt a nézettség. Pár hét alatt benne volt a top 10ben is a receptem. Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Hozzávalók:
A bundához:
6 ek finomliszt
3 csapott ek étkezési keményítő
1 ek olaj
1 db tojás
1 db egész csirkemell filé
1 csipet só
2 ek víz
1.5 kk sütőpor
A mázhoz:
100 g ketchup
chili ízlés szerint (vagy erős paprikakrém)
2 tk méz
3 ek szezámmag
A sütéshez:
3 dl olaj
Elkészítés:
A húst felkockázzuk.
Egy tálba beletesszük a hozzávalókat (liszt, keményítő, só, tojás, olaj, sütőpor, víz), és sűrű masszát készítünk. Beleforgatjuk a husit.
Elkészítjük a mázat.
A húst bő, forró olajban aranybarnára sütjük.
Ahogy kivesszük az elkészült húst, rögtön beletesszük a mázba, majd tálra tesszük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.