krumplifozelek

Krumplifőzelék

20170124_121132

Hozzávalók:

2 kg krumpli

3 gerezd fokhagyma

ízlés szerint só

3 db babérlevél

4 ek olaj

4 púpozott ek finomliszt

Elkészítés:

A megmosott krumplit kb fél cm catag karikára vágjuk. Bele szeleteljük a fokhagymát és rádobjuk a babérlevelet.

Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit. Megsózzuk és megfőzzük a krumplit.

20170124_112606

Ha megfőtt feltesszük a rántást. Ehhez az olajat és a lisztet egy tálba feltesszük, folytonos gyors kevergetés mellett közepes lángon kicsit megbarnítjuk a lisztet. Nem szó szerint, de így hívjuk. Eleinte csomós lesz, de ahogy jobban „pirul a liszt”, úgy válik folyósabbá a rántásunk. Ha már elkészült és épp a „leégés előtt van”, akkor beleöntjük a még forrásban lévő vízbe és alaposan elkeverjük.

Hagyjuk pár percig főni, aztán elzárhatjuk a gázt.

Leave A Comment