Krumplifőzelék
- Ildi
- 2017-01-24
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
2 kg krumpli
3 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só
3 db babérlevél
4 ek olaj
4 púpozott ek finomliszt
Elkészítés:
A megmosott krumplit kb fél cm catag karikára vágjuk. Bele szeleteljük a fokhagymát és rádobjuk a babérlevelet.
Felöntjük annyi vízzel, hogy épp ellepje a krumplit. Megsózzuk és megfőzzük a krumplit.
Ha megfőtt feltesszük a rántást. Ehhez az olajat és a lisztet egy tálba feltesszük, folytonos gyors kevergetés mellett közepes lángon kicsit megbarnítjuk a lisztet. Nem szó szerint, de így hívjuk. Eleinte csomós lesz, de ahogy jobban „pirul a liszt”, úgy válik folyósabbá a rántásunk. Ha már elkészült és épp a „leégés előtt van”, akkor beleöntjük a még forrásban lévő vízbe és alaposan elkeverjük.
Hagyjuk pár percig főni, aztán elzárhatjuk a gázt.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.