Zserbó
- Ildi
- 2017-01-16
- Alkalom, Édesség/Desszert, Karácsony
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
6 dkg porcukor
1,5 dkg élesztő
2 db tojás sárgája
1/2 csomag vaníliás cukor
1 dl tej
reszelt citromhéj
A töltelékhez:
házi baracklekvár
20 dgk darált dió
15 dkg porcukor
A tetejére:
étcsokoládé
pici étolaj
Elkészítés:
Az élesztőt hideg tejben elkeverjük, majd a töltelék hozzávalóit is összekeverjük.
A tésztához való dolgokat összegyúrjuk egy tálban és hozzáöntjük a tejjel elkevert élesztőt is. Fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.
Miután letelt a pihentetés, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyenlő nagyságúra nyújtjuk.
Előveszünk egy tepsit, abba beletesszük az első tészta réteget. Nem kell alá semmi. A tészta tetejére lekvárt kenünk. Ne túl sokat, mert felázika tészta. Erre ráhalmozzuk egyenletesen elosztva a töltelék felét.
Rátesszük a második tésztát és ugyan ilyen sorrendben „megpakoljuk”. Erre megy a harmadik tészta lap is. Azt megszúrkáljuk hústűvel vagy villával.
Kb 190 fokon aranybarnára sütjük és ha kihűlt, kifordítjuk a tepsiből.
Az étcsokit vízgőz felett egy kis olajjal felolvasztunk és rákenjük az elkészült süteményre.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.