zserbó

Zserbó

Hozzávalók:

A tésztához:

50 dkg finomliszt

25 dkg margarin

6 dkg porcukor

1,5 dkg élesztő

2 db tojás sárgája

1/2 csomag vaníliás cukor

1 dl tej

reszelt citromhéj

A töltelékhez:

házi baracklekvár

20 dgk darált dió

15 dkg porcukor

A tetejére:

étcsokoládé

pici étolaj

Elkészítés:

Az élesztőt hideg tejben elkeverjük, majd a töltelék hozzávalóit is összekeverjük.

A tésztához való dolgokat összegyúrjuk egy tálban és hozzáöntjük a tejjel elkevert élesztőt is. Fóliába csomagolva 1 órát hűtőben pihentetjük.

Miután letelt a pihentetés, 3 egyenlő részre osztjuk a tésztát és mindegyiket egyenlő nagyságúra nyújtjuk.

Előveszünk egy tepsit, abba beletesszük az első tészta réteget. Nem kell alá semmi. A tészta tetejére lekvárt kenünk. Ne túl sokat, mert felázika  tészta. Erre ráhalmozzuk egyenletesen elosztva a töltelék felét.

Rátesszük a második tésztát és ugyan ilyen sorrendben “megpakoljuk”. Erre megy a harmadik tészta lap is. Azt megszúrkáljuk hústűvel vagy villával.

Kb 190 fokon aranybarnára sütjük és ha kihűlt, kifordítjuk a tepsiből.

Az étcsokit vízgőz felett egy kis olajjal felolvasztunk és rákenjük az elkészült süteményre.