pores csirkemell

Pórés csirkemell

Ezt az ételt a férjem nagymamája szokta elkészíteni.

20170115_142537

Hozzávalók:

2 db csirkemell filé

1 szál póréhagyma

10 dkg füstölt-főtt császárzsalonna

10 dkg reszelt sajt

3-4 dl főzőtejszín

3-4 db tojás

bors

őrölt kömény

Elkészítés:

A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A pórét felkarikázzuk, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.

A csirkemellett olajon hirtelen elősütjük, és egy mélyebb tűzálló tálba tesszük. Erre halmozzuk a szalonnát és a hagymát.

A tejszínt a tojásokkal jól elkeverjük, kicsit sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ráöntjük a csirkére.

Megszórjuk a sajttal (egy kis szerecsendió kerülhet a tetejére) és közepes lángon, 30 perc alatt átsütjük.

20170115_142752 20170115_142613

Leave A Comment