Pórés csirkemell
- Ildi
- 2017-01-18
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt az ételt a férjem nagymamája szokta elkészíteni.
Hozzávalók:
2 db csirkemell filé
1 szál póréhagyma
10 dkg füstölt-főtt császárzsalonna
10 dkg reszelt sajt
3-4 dl főzőtejszín
3-4 db tojás
só
bors
őrölt kömény
Elkészítés:
A csirkemellet kis kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A pórét felkarikázzuk, a szalonnát kisebb kockákra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
A csirkemellett olajon hirtelen elősütjük, és egy mélyebb tűzálló tálba tesszük. Erre halmozzuk a szalonnát és a hagymát.
A tejszínt a tojásokkal jól elkeverjük, kicsit sózzuk, borsozzuk, őrölt köménnyel ízesítjük. Ráöntjük a csirkére.
Megszórjuk a sajttal (egy kis szerecsendió kerülhet a tetejére) és közepes lángon, 30 perc alatt átsütjük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.