Habarás elkészítése

Hozzávalók:

1 kis doboz 20%-s tejföl

40 gr finomliszt

Elkészítés:

Ezt habverő segítségével lehetőleg csomómentesre keverünk.

Ez a mennyiség 2-2,5 liter vízhez elegendő egy leves esetén. Ha főzeléket készítünk, akkor sokkal sűrűbb habarás kell, vagyis több legyen a liszt mennyisége.

Az elkészült habaráshoz hozzáöntünk kb fél dl vizet, összekeverjük hogy hígabb legyen és ekkor az ételhez öntjük folyamatos keverés mellett.

A habarást mindig akkor készítsük el, mielőtt beletesszük az ételbe, mert akkor a liszt megszívja magát a tejföl levével és nem lesz jó állaga az ételünknek.

Példa a gyümölcsleves:

Ha nagyon csomós lesz a levesünk, akkor egy kisebb szűrővel lehalásszuk a csomókat.

Elötte:

Utána: