Habarás elkészítése
- Ildi
- 2017-06-15
- Tippek, trükkök, praktikák
- Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
1 kis doboz 20%-s tejföl
40 gr finomliszt
Elkészítés:
Ezt habverő segítségével lehetőleg csomómentesre keverünk.
Ez a mennyiség 2-2,5 liter vízhez elegendő egy leves esetén. Ha főzeléket készítünk, akkor sokkal sűrűbb habarás kell, vagyis több legyen a liszt mennyisége.
Az elkészült habaráshoz hozzáöntünk kb fél dl vizet, összekeverjük hogy hígabb legyen és ekkor az ételhez öntjük folyamatos keverés mellett.
A habarást mindig akkor készítsük el, mielőtt beletesszük az ételbe, mert akkor a liszt megszívja magát a tejföl levével és nem lesz jó állaga az ételünknek.
Példa a gyümölcsleves:
Ha nagyon csomós lesz a levesünk, akkor egy kisebb szűrővel lehalásszuk a csomókat.
Elötte:
Utána:
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.