Fánk

Szalagos fánk

dsc00834

Hozzávalók:

500 gr finomliszt

2 dl tej

40 gr élesztő

50 gr porcukor

60 gr margarin

5 db tojás sárgája

Elkészítés:

A langyos tejet elkeverjük az élesztővel és a cukorral. Felfuttatjuk.

A lisztet, tojás sárgáját, olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt kikeverjük, kigyúrjuk simára.

Tálba tesszük, duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, benyomkodjuk a közepüket az ujjunkkal, majd letakarva pihentetjük. Az eredeti méret kb 1,5-2szerese lesz a végeredmény.

nyers fánk tészta

Közepesen forró olajban tesszük. Ha megpirult az egyik oldala, megfordítjuk és tovább sütjük.

dsc00828

Ettől kapja meg azt a „szalagot”. De vigyázzunk, nehogy megégjen. Ha nagyon forró az olaj, akkor lehet, hogy a közepe nyers marad. Papírtörlőre tesszük, ezzel felitatjuk a felesleges olajat.

dsc00829

Porcukorral, lekvárral tálaljuk.

Fánk

Leave A Comment