
Szalagos fánk
- Ildi
- 2016-12-14
- Édesség/Desszert
- Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
500 gr finomliszt
2 dl tej
40 gr élesztő
50 gr porcukor
60 gr margarin
5 db tojás sárgája
Elkészítés:
A langyos tejet elkeverjük az élesztővel és a cukorral. Felfuttatjuk.
A lisztet, tojás sárgáját, olvasztott margarint és a felfuttatott élesztőt kikeverjük, kigyúrjuk simára.
Tálba tesszük, duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, kiszaggatjuk, benyomkodjuk a közepüket az ujjunkkal, majd letakarva pihentetjük. Az eredeti méret kb 1,5-2szerese lesz a végeredmény.
Közepesen forró olajban tesszük. Ha megpirult az egyik oldala, megfordítjuk és tovább sütjük.
Ettől kapja meg azt a „szalagot”. De vigyázzunk, nehogy megégjen. Ha nagyon forró az olaj, akkor lehet, hogy a közepe nyers marad. Papírtörlőre tesszük, ezzel felitatjuk a felesleges olajat.
Porcukorral, lekvárral tálaljuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.