Főzött csokikrém tortához
- Ildi
- 2020-07-08
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
4 db tojás
20 dkg kristálycukor
2 ek kakaópor
20 dkg étcsokoládé
25 dkg margarin
1 fazék
1 fazékra passzoló fém keverőtál
Elkészítés:
A tálba bele szitáljuk a kakaóport, beletesszük a tojást és a cukrot majd csomómentesre keverjük.
A lábast kb félig öntjük vízzel, feltesszük tűzre. Ha már elég forró a víz, ráhelyezzük a tálat, leljebb vesszük a tüzet. Addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg sűrűsödni nem kezd. Ha elég sűrű akkor beletördeljük a csokoládét a tálba és folyamatosan keverjük. Ha teljesen elolvadt benne, akkor félre tesszük teljesen kihűlni.
A vajat felhabosítjuk és a kihűlt krémhez kanalanként hozzá adjuk. Ha úgy érezzük nem elég édes, akkor adhatunk hozzá kevés porcukrot.