Főzött csokikrém tortához

Hozzávalók:

4 db tojás

20 dkg kristálycukor

2 ek kakaópor

20 dkg étcsokoládé

25 dkg margarin

1 fazék

1 fazékra passzoló fém keverőtál

Elkészítés:

A tálba bele szitáljuk a kakaóport, beletesszük a tojást és a cukrot majd csomómentesre keverjük.

A lábast kb félig öntjük vízzel, feltesszük tűzre. Ha már elég forró a víz, ráhelyezzük a tálat, leljebb vesszük a tüzet. Addig főzzük folyamatos keverés mellett, míg sűrűsödni nem kezd. Ha elég sűrű akkor beletördeljük a csokoládét a tálba és folyamatosan keverjük. Ha teljesen elolvadt benne, akkor félre tesszük teljesen kihűlni.

A vajat felhabosítjuk és a kihűlt krémhez kanalanként hozzá adjuk. Ha úgy érezzük nem elég édes, akkor adhatunk hozzá kevés porcukrot.