Mézeskrémes sütés nélkül

Minap az egyik üzletben volt leértékelt mézeslap. Vettem is rögtön kettőt. Gondoltam megpróbálkozom a mézes készítésével, de nem volt kedvem sütögetni, így ez pont kapóra jött.

Hozzávalók:

2 csom mézeslap

20 dkg margarin

20 dkg kristálycukor

1 citrom reszelt héja

3 dl tej

6 dkg búzadara

1 ét tortabevonó

barack lekvár

Elkészítés:

A búzadarát megfőzzük a tejben, hagyjuk kihűlni.

A margarint, cukrot és a citromhéjat habosra keverjük, majd adagonként hozzákeverjük a tejbegrízt is.

Négyfelé osszuk a krémet és 4 lapra elosztjuk.

A maradék két lapot lekvárral kenjük be.

Egymásra tesszük a lapokat és a tetejét megkenjük olvasztott tortabevonóval.

Akkor jó, ha 1 napig állni hagyjuk a hűtőben.

Leave A Comment