Mézeskrémes sütés nélkül
- Ildi
- 2017-11-26
- Édesség/Desszert, Karácsony
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Minap az egyik üzletben volt leértékelt mézeslap. Vettem is rögtön kettőt. Gondoltam megpróbálkozom a mézes készítésével, de nem volt kedvem sütögetni, így ez pont kapóra jött.
Hozzávalók:
2 csom mézeslap
20 dkg margarin
20 dkg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
3 dl tej
6 dkg búzadara
1 ét tortabevonó
barack lekvár
Elkészítés:
A búzadarát megfőzzük a tejben, hagyjuk kihűlni.
A margarint, cukrot és a citromhéjat habosra keverjük, majd adagonként hozzákeverjük a tejbegrízt is.
Négyfelé osszuk a krémet és 4 lapra elosztjuk.
A maradék két lapot lekvárral kenjük be.
Egymásra tesszük a lapokat és a tetejét megkenjük olvasztott tortabevonóval.
Akkor jó, ha 1 napig állni hagyjuk a hűtőben.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.