
Paprikás csirke
- Ildi
- 2017-04-19
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
10 db csirke alsó vagy felsőcomb
2 kisebb fej hagyma (vörös vagy lila)
3 ek sűrített paradicsom
1 ek morzsolt majoranna
1 ek só
1 kis pohár tejföl
3 ek finomliszt
2 gerezd fokhagyma
1 ek pirospaprika
1 kk őrölt feketebors
Elkészítés:
A hagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük.
Bele pakoljuk a húst és kifehérítjük. Beletesszük a fűszerereket, majd felöntjük vízzel. Ha sok szaftot szeretnénk, ahogy én is, akkor bőven tegyünk rá. Megfőzzük.
Ha megfőtt, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, ha úgy látjuk akkor pici vizet tehetünk hozzá, majd a forrásban lévő pörkölthöz keverjük. Összerottyantjuk. Ha elkészült, kivesszük egy tálba a húst és a maradék szaftot botmixerrel összeturmixolunk. Ettől lesz selmyes a szaft. Így a habarásból maradt csomókat is eltudjuk tüntetni 🙂 Utána vissza pakoljuk a húst, amiről leszedjük a bőrt.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.