paprikas csirke

Paprikás csirke

Hozzávalók:

10 db csirke alsó vagy felsőcomb

2 kisebb fej hagyma (vörös vagy lila)

3 ek sűrített paradicsom

1 ek morzsolt majoranna

1 ek só

1 kis pohár tejföl

3 ek finomliszt

2 gerezd fokhagyma

1 ek pirospaprika

1 kk őrölt feketebors

Elkészítés:

A hagymát felkockázzuk és olajon megdinszteljük.

Bele pakoljuk a húst és kifehérítjük. Beletesszük a fűszerereket, majd felöntjük vízzel. Ha sok szaftot szeretnénk, ahogy én is, akkor bőven tegyünk rá. Megfőzzük.

Ha megfőtt, akkor a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel, ha úgy látjuk akkor pici vizet tehetünk hozzá, majd a forrásban lévő pörkölthöz keverjük. Összerottyantjuk. Ha elkészült, kivesszük egy tálba a húst és a maradék szaftot botmixerrel összeturmixolunk. Ettől lesz selmyes a szaft. Így a habarásból maradt csomókat is eltudjuk tüntetni 🙂 Utána vissza pakoljuk a húst, amiről leszedjük a bőrt.