Sült oldalas, sültzsír készítés
- Ildi
- 2017-11-26
- Főétel
- Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
1.5 kg oldalas
2 fej hagyma
2 fej fokhagyma
0,5 kg sertésszír
0,5 dl víz
só
bors
Elkészítés:
A hagymát felszeleteljük és a fokhagymát is.
Egy jénai alját kizsírozzuk, majd az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.
Leteszünk egy sor húst, rátesszük a sót, borst, fokhagymát és vöröshagymát.
Majd rátesszük a másik sor húst is, teszünk rá 0,5 dl vizet.
Közepes hőfokra elömelegített sütőbe tesszük lefedve 1-1,5 órára.
Amikor úgy látjuk hogy megpuhult és lefőtt a zsír a húsrol akkor áttesszük a jénai tetejébe és ismét sózzuk borsozzuk a húst. Visszatesszük a sütőbe megsütni.
Ha megsült, 2-3 db husit kicsontozuk es szétcincálunk, majd beletesszük a hagymás zsírba.
A megmaradt hagymás zsírhoz hozzátesszük a maradék zsírt és kiadagoljuk zárható edényekbe.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.