Sült oldalas, sültzsír készítés

Hozzávalók:

1.5 kg oldalas

2 fej hagyma

2 fej fokhagyma

0,5 kg sertésszír

0,5 dl víz

bors

Elkészítés:

A hagymát felszeleteljük és a fokhagymát is.

  

Egy jénai alját kizsírozzuk, majd az oldalast a csontok mentén feldaraboljuk.

Leteszünk egy sor húst, rátesszük a sót, borst, fokhagymát és vöröshagymát.

Majd rátesszük a másik sor húst is, teszünk rá 0,5 dl vizet.

Közepes hőfokra elömelegített sütőbe tesszük lefedve 1-1,5 órára.

Amikor úgy látjuk hogy megpuhult és lefőtt a zsír a húsrol akkor áttesszük a jénai tetejébe és ismét sózzuk borsozzuk a húst. Visszatesszük a sütőbe megsütni.

Ha megsült, 2-3 db husit kicsontozuk es szétcincálunk, majd beletesszük a hagymás zsírba.

A megmaradt hagymás zsírhoz hozzátesszük a maradék zsírt és kiadagoljuk zárható edényekbe.