Kelt ostoros rétes
- Ildi
- 2019-01-29
- Alkalom, Édesség/Desszert, Péksütemény
- Haladó szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Tésztához:
60 dkg finomliszt
3 db tojássárgája
3 ek étolaj
6 dkg kristálycukor
4 dl langyos tej
5 dkg élesztő
csipet só
Töltelékhez:
25 dkg puha margarin
20 dkg kristálycukor
3 ek cukrozatlan kakaópor
Elkészítés:
A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.
A töltelékhez való többi alapanyagot egy tálba tesszük és ha kicsit megfutott az élesztő, beletesszük, majd kidagasszuk kézzel. Egy kicsit ragacsos tésztát kapunk.
Letakarva meleg helyen duplájára kelesszük.
A töltelékhez valókat összekeverjük.
Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük és 6 egyenlő részre osztjuk.
Az egyik részt téglalap alakúra nyújtunk, majd megkenjük a kakaós krémmel. Behajtjuk a rövidebbik oldalakat, majd a hosszanti oldalával feltekerjük. Ezt a többi tésztával is megismételjük. Lehetőleg ugyanakkorára nyújtsuk ki.
Előveszünk egy tepsit, sütőpapírral kibélelünk.
3-3 db töltött tésztából 2 fonatot készítünk, és beletesszük. Ha nem akarjuk, hogy összesüljön, a közepét olajozzuk meg. A tetejét megkenjük felvert tojással vagy tejjel.
Légkeveréses sütőben 160 fokon, gázsütő esetén 180 fokon kb 35 percig aranybarnára sütjük.