Kelt ostoros rétes

Hozzávalók:

Tésztához:

60 dkg finomliszt

3 db tojássárgája

3 ek étolaj

6 dkg kristálycukor

4 dl langyos tej

5 dkg élesztő

csipet só

Töltelékhez:

25 dkg puha margarin

20 dkg kristálycukor

3 ek cukrozatlan kakaópor

Elkészítés:

A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt. Elkeverjük, felfuttatjuk.

A töltelékhez való többi alapanyagot egy tálba tesszük és ha kicsit megfutott az élesztő, beletesszük, majd kidagasszuk kézzel. Egy kicsit ragacsos tésztát kapunk.

Letakarva meleg helyen duplájára kelesszük.

A töltelékhez valókat összekeverjük.

Ha megkelt a tészta, lisztezett felületre helyezzük és 6 egyenlő részre osztjuk.

Az egyik részt téglalap alakúra nyújtunk, majd megkenjük a kakaós krémmel. Behajtjuk a rövidebbik oldalakat, majd a hosszanti oldalával feltekerjük. Ezt a többi tésztával is megismételjük. Lehetőleg ugyanakkorára nyújtsuk ki.

Előveszünk egy tepsit, sütőpapírral kibélelünk.

3-3 db töltött tésztából  2 fonatot készítünk, és beletesszük. Ha nem akarjuk, hogy összesüljön, a közepét olajozzuk meg. A tetejét megkenjük felvert tojással vagy tejjel.

Légkeveréses sütőben 160 fokon, gázsütő esetén 180 fokon kb 35 percig aranybarnára sütjük.