Gesztenyés krémes

Hozzávalók: 

Piskótához:

6 db tojás

5 ek finomliszt

2 ek kakaópor

6 ek kristálycukor

0,5 csom sütőpor

Krémekhez:

0,5 kg gesztenyemassza

0,5 üveg rumaroma

2 csom főzős vaníliapuding

8 dl tej

10 dkg margarin

5 ek kristálycukor

1 dl hulala habtejszín

Tetejére:

4 dl hulala habtejszín

2 ek kakaópor

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd ha kifehéredett belekeverjük a lisztet, kakaót és a sütőport. A fehérjét habbá verjük és belekeverjük a masszába.

Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 150-180 fokon, tűpróbával ellenőrizzük.

Vaníliás krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot. Felfőzzük majd belekeverünk 5 dkg margarint. félretesszük hűlni.

A gesztenyés krémhez a gesztenyét összenyomkodjuk, beletesszük a margarin másik felét, rumaromát, 3-4 ek vaníliás krémet és a felvert deci habtejszínt.

Amikor a piskótánk kihűlt, kettévágjuk. Az alsó piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, majd ezen elkenjük a gesztenyés krémet. Ráhelyezzük a másik piskótát.

A tetején és oldalán elosztjuk a maradék tejszínhabot, megszórjuk kakaóporral.