
Gesztenyés krémes
- Gábor
- 2018-12-31
- Édesség/Desszert
- Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető, Nehezen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Piskótához:
6 db tojás
5 ek finomliszt
2 ek kakaópor
6 ek kristálycukor
0,5 csom sütőpor
Krémekhez:
0,5 kg gesztenyemassza
0,5 üveg rumaroma
2 csom főzős vaníliapuding
8 dl tej
10 dkg margarin
5 ek kristálycukor
1 dl hulala habtejszín
Tetejére:
4 dl hulala habtejszín
2 ek kakaópor
Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral, majd ha kifehéredett belekeverjük a lisztet, kakaót és a sütőport. A fehérjét habbá verjük és belekeverjük a masszába.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük kb 150-180 fokon, tűpróbával ellenőrizzük.
Vaníliás krémhez a tejben elkeverjük a pudingport és a cukrot. Felfőzzük majd belekeverünk 5 dkg margarint. félretesszük hűlni.
A gesztenyés krémhez a gesztenyét összenyomkodjuk, beletesszük a margarin másik felét, rumaromát, 3-4 ek vaníliás krémet és a felvert deci habtejszínt.
Amikor a piskótánk kihűlt, kettévágjuk. Az alsó piskótát megkenjük a vaníliás krémmel, majd ezen elkenjük a gesztenyés krémet. Ráhelyezzük a másik piskótát.
A tetején és oldalán elosztjuk a maradék tejszínhabot, megszórjuk kakaóporral.