Joghurtos gyümölcs fagyi

Ezt egy recept magazinban találtam, de alakítottam rajta annyit, hogy nem használtam mézet, mert nem volt itthon, helyette pedig cukrot tettem bele. Illetve görögjoghurtot írt az eredeti recept, de nekem sima natúr joghurtom volt itthon. Ez az adag elegendő 6 db 50ml-s formához és kettő műanyag pohárhoz.

Hozzávalók:

2,5 dl vegyes gyümölcs (ezt egy bögrében mértem)

1 nagy poharas natúr joghurt

1/3 20%-s kis dobozos tejföl

3 ek cukor

Elkészítés:

 A gyümölcsöt a cukorral feltesszük főni, míg egy kicsit sziruposabb állaga nem lesz. Hagyjuk kihűlni. Ha nagyon magos gyümölcsöt választunk, pl ribizli, akkor a magokat leszürhetjük, ahogy én is így tettem. Azért, hogy a fagyiban maradjon gyümölcs darab, az epret kiszedtem és a magtalan szirupba visszahelyeztem.

 

A joghurtot a tejföllel simára keverjük, majd elkeverjük benne a gyümölcs szirupot.

Formákba öntjük és a fagyasztóban kb 4 óra alatt elkészül. Forma helyett lehet használni papír vagy műanyag poharat is, amibe pálcikát vagy fa kiskanalat állítunk és úgy tesszük a mirelitbe.

Leave A Comment