Csirkés töltött palacsinta párolt zöldségekkel

Egyik ismerősöm készített egyszer egy ilyen ebédet, és ellestem a technikát. Soha sem gondoltam volna, hogy ez ennyire laktató, de párom egy haspók, mégis Neki is elég volt másfél darab töltött palacsinta 😀

Hozzávalók:

1 egész csirkemell

2 db kisebb cukkini

1 db kisebb padlizsán

8-10 db vastagabb palacsinta

Marinádhoz:

1 nagy tubus mustár

125 g vegyes virágméz

étolaj

Öntethez:

1 nagy poharas tejföl

1-2 gerezd fokhagyma

1 kk só

Elkészítés:

A csirkemellett felcsíkozzuk.

Egy tálban összekeverjük a mustárt és a mézet. Ráöntjük a húsra. A marinádnak teljesen el kell fednie a húst, ezért öntünk rá annyi olajat, amennyi épp elfedi, és összekeverjük. (Nem egy szép látvány… ) Fél napra hűtőbe tesszük.

A padlizsánt kettévágjuk (én ki szoktam venni a magos részét), és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit vékonyan felkarikázzuk. Betesszük egy serpenyőbe, öntünk alá kb. 1 dl vizet. Lassan megpároljuk a zöldségeket. Óvatosan kevergessük, ne törjük össze.

A csirkemellet egy serpenyőbe öntjük. Lassú tűzön megpirítjuk a húst. Ha úgy látjuk, hogy a marinád egy kicsit sok, akkor bátran szedjünk ki belőle kanállal.

A tejfölt kikeverjük, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát présen átnyomva, és kb. 1 tk sót.

Tálalásnál: a palacsinta tésztába beleteszünk 1-2 ek húst, majd feltekerjük. Melléteszünk a párolt zöldségekből, és nyakon öntjük a fokhagymás tejföllel.

toltott palacsinta