Csirkés töltött palacsinta párolt zöldségekkel
- Ildi
- 2017-01-25
- Főétel
- Haladó szakácsoknak, Lassan elkészíthető, Nehezen elkészíthető
- 0 Comments
Egyik ismerősöm készített egyszer egy ilyen ebédet, és ellestem a technikát. Soha sem gondoltam volna, hogy ez ennyire laktató, de párom egy haspók, mégis Neki is elég volt másfél darab töltött palacsinta 😀
Hozzávalók:
1 egész csirkemell
2 db kisebb cukkini
1 db kisebb padlizsán
8-10 db vastagabb palacsinta
Marinádhoz:
1 nagy tubus mustár
125 g vegyes virágméz
étolaj
Öntethez:
1 nagy poharas tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
1 kk só
Elkészítés:
A csirkemellett felcsíkozzuk.
Egy tálban összekeverjük a mustárt és a mézet. Ráöntjük a húsra. A marinádnak teljesen el kell fednie a húst, ezért öntünk rá annyi olajat, amennyi épp elfedi, és összekeverjük. (Nem egy szép látvány… ) Fél napra hűtőbe tesszük.
A padlizsánt kettévágjuk (én ki szoktam venni a magos részét), és vékony szeletekre vágjuk. A cukkinit vékonyan felkarikázzuk. Betesszük egy serpenyőbe, öntünk alá kb. 1 dl vizet. Lassan megpároljuk a zöldségeket. Óvatosan kevergessük, ne törjük össze.
A csirkemellet egy serpenyőbe öntjük. Lassú tűzön megpirítjuk a húst. Ha úgy látjuk, hogy a marinád egy kicsit sok, akkor bátran szedjünk ki belőle kanállal.
A tejfölt kikeverjük, teszünk bele 1-2 gerezd fokhagymát présen átnyomva, és kb. 1 tk sót.
Tálalásnál: a palacsinta tésztába beleteszünk 1-2 ek húst, majd feltekerjük. Melléteszünk a párolt zöldségekből, és nyakon öntjük a fokhagymás tejföllel.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.