Karaj gombakrémlevesporral
- Ildi
- 2017-01-25
- Főétel
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Ha gombakonzervet használunk, akkor abból öntsünk alá egy pici levet. Ha igazi gombát, akkor az enged annyi levet, hogy ne kelljen alá vizet önteni.
Hozzávalók:
1 kg sertés karaj
2 közepes db vöröshagyma
250 ml főzőtejszín
1 db szeletelt gombakonzerv
1 teáskanál kakukkfű
1 tasak gombakrémleves por
Elkészítés:
A húst felszeleteljük. A szelet vastagsága kb. 0,5 cm legyen, majd a szeleteket beleforgatjuk a száraz levesporba.
A húst letesszük egy sorba hőálló edénybe, majd rákarikázzuk a hagymát.
Megszórjuk a kakukkfűvel, és rátesszük a szeletelt gombát.
Ezt befedjük a maradék szeletelt hússal, és leöntjük a tejszínnel.
Letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe. Közepes lángnál sütjük.
Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét.