gombalevesporos karaj

Karaj gombakrémlevesporral

20160508_222235

Ha gombakonzervet használunk, akkor abból öntsünk alá egy pici levet. Ha igazi gombát, akkor az enged annyi levet, hogy ne kelljen alá vizet önteni.

Hozzávalók:

1 kg sertés karaj

2 közepes db vöröshagyma

250 ml főzőtejszín

1 db szeletelt gombakonzerv

1 teáskanál kakukkfű

1 tasak gombakrémleves por

Elkészítés:

A húst felszeleteljük. A szelet vastagsága kb. 0,5 cm legyen, majd a szeleteket beleforgatjuk a száraz levesporba.

A húst letesszük egy sorba hőálló edénybe, majd rákarikázzuk a hagymát.

Megszórjuk a kakukkfűvel, és rátesszük a szeletelt gombát.

20160508_151344

Ezt befedjük a maradék szeletelt hússal, és leöntjük a tejszínnel.

20160508_151923

Letakarjuk alufóliával, és mehet a sütőbe. Közepes lángnál sütjük.

Ha megpuhult a hús, levesszük a fóliát, és megpirítjuk a tetejét.