Almáspite
- Gábor
- 2018-09-30
- Édesség/Desszert
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Tésztához:
40 dkg finomliszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin vagy zsír
8 gr sütőpor (kb fél tasak)
2 dl 20%-os tejföl
1 db citrom reszelt héja
1 csipet só
Töltelékhez:
kb 2kg alma
1 db citrom leve
1 csom főzős vaníliapudingpor
cukor ízlés szerint
fahéj ízlés szerint
Szórás, kenés:
3 ek zsemlemorzsa
1 db tojás
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk és lereszeljük a reszelő nagyobbik lyukán. Feltesszük lassú tűzön párolni. Az alma mikor kiengedte a levét, azt lefőzzük róla és beízesítjük.
A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük és kézzel jó alaposan összegyúrjuk.
Ketté szedjük a tésztát és a tepsi egyik felébe belenyújtjuk az egyiket, majd megszúrkáljuk villával és ráhintjük a zsemlemorzsát.
Ha kicsit hűlt a párolt alma, akkor belekeverjük a tasak pudingport és a tepsibe nyújtott tésztára tesszük.
A másik tésztát kinyújtjuk és letakarjuk vele az almát, majd villával ezt is megszúrkáljuk.
Lekenjük egy felvert tojással és kb 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, mert míg meleg, addig az alma folyósabb és kifolyik a tészta közül.