Kovászos uborka
- Gábor
- 2018-08-10
- Savanyúság, tartósítás
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
1 db 5l-es üveg
3 kg kovászolni való uborka
1 nagyobb fej fokhagyma
3 csomag kapor
4 ek étkezési só
kb 3 szelet kovászolt kenyér
Elkészítés:
Kb 4 liter vizet felteszünk forrni 4 ek sóval. 1 liter vízhez 1 ek só kell.
Az uborkákat alaposan megmossuk. Levágjuk a csücskeit. Az ubikat mindkét oldalon bevágjuk úgy, hogy ne vágjuk el teljesen.
Az üveg aljára beleteszünk 2 csomag kaprot.
Ráhelyezünk szorosan egy sor uborkát, teszünk bele fokhagymát.
Majd ezt ismételjük, míg megtelik az üveg.
A tetejére rátesszük a maradék csomag kaprot és leszorítjuk a kenyérrel.
Felöntjük a kihűlt sós vízzel. Kb 3-4 napra kitesszük napra. Ha felforrta víz és zavaros lesz, kikapunk belőle egyet és megkóstoljuk.
Ha elkészült, az ubikat egy lezárható tálba tesszük. Az üvegből a vizet beleszűrjük a tálba. Felöntjük vízzel, hogy ellepje az ubit. Egy napra hűtőbe teszük, hidegen fogyasztjuk.