Házi fokhagyma krém
- Ildi
- 2017-01-13
- Savanyúság, tartósítás
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ezt egyszer kiötlöttem, és azóta mindig így használom a fokhagymát. A hűtőben tárolva a jelenlegi üvegem, kb 1,5 éve van hűtőben. Jelentem, semmi baja. Az üvegbe töltés után lehet, hogy kicsit megzöldül a fokhagyma, de szerintem ez normális. Amikor használunk belőle, vigyázzunk, mert nagyon erős. Kevés kell belőle. Sőt, ha kevés az üvegben a fokhagyma, öntsünk bele még olajat, így lesz fokhagyma olajunk. Az is pótolhatja a fokhagymát.
Ha lángost készítünk, akkor eből a krémből és kis sós vízből készíthetünk fokhagymát a lángosunk tetejére.
Hozzávalók:
legalább 1-1,5 kg fokhagyma
étolaj
Elkészítés:
A fokhagymákat megtisztítjuk a hibás részeket kivágjuk belőle, majd fokhagymanyomóval összenyomjuk. Esetleg aprítóval összevágjuk.
Ezt kisebb üvegekbe töltjük hézagosan és felöntjük az olajjal, hogy ellepje. Összerázzuk, hogy mindenhova jusson az olajból. Ha kell, pótoljuk az olajat.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.