Túrógombóc
- Ildi
- 2017-02-08
- Édesség/Desszert, Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
2 dl búzadara
0,5 kg tehéntúró
3 db tojás
1 csipet só
reszelt citromhéj (elhagyható)
0,5 zacskó zsemlemorzsa
Elkészítés:
A túrót áttörjük villával, hogy ne legyen darabos, összekeverjük a tojásokkal, sóval, darával és a citromhéjjal.
Kb 3 órát hagyjuk a hűtőben pihenni.
Közben megpirítjuk a zsemlemorzsát. Ezt úgy csinájuk, hogy egy edénybe beleöntünk egy zacsi morzsát, teszünk rá kevés olajat és addig kevergetjük közepes láng felett, amíg meg nem pirul. De vigyázni kell, mert egy idő után hamar odakap.
Gombócokat formázunk a masszából és sós lobogó vízben megfőzzük (amikor feljött a víz tetejére, 2onnan még pár percig főzzük) és a vízből kivéve beleforgatjuk a pirított morzsába.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.