kelkaposztafozelek

Kelkáposzta főzelék

kelkaposztafozelek

Hozzávalók:

Kb 70 dkg kelkáposzta (torzsa nélkül)

max 1 kg burgonya

3 gerezd fokhagyma

2 kk só

1,5 ek őrölt kömény

2 ek morzsolt majoranna

3 ek olaj

2 púpozott ek finomliszt

1 kk pirospaprika (elhagyható)

Elkészítés:

Egy nagy fazékba bele kockázzuk a káposztát és hozzátesszük a fűszereket, a fokhagymát majd felöntjük vízzel.

Feltesszük főni a káposztát. Ha majdnem készre főtt, akkor a meghámozott és szintén felkockázott burgonyát is beletesszük és megfőzzük.

Amikor elkészült a burgonya, akkor felteszünk egy rántást. Ehhez a lisztet enyhén megpirítjuk az olajon. A legvégén levesszük a tűzről és beletesszük a pirospaprikát is.

Ha kész a rántás, akkor hozzá öntjük a káposztához és összeforraljuk.

Leave A Comment