Kelkáposzta főzelék
- Ildi
- 2017-02-09
- Főétel
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Kb 70 dkg kelkáposzta (torzsa nélkül)
max 1 kg burgonya
3 gerezd fokhagyma
2 kk só
1,5 ek őrölt kömény
2 ek morzsolt majoranna
3 ek olaj
2 púpozott ek finomliszt
1 kk pirospaprika (elhagyható)
Elkészítés:
Egy nagy fazékba bele kockázzuk a káposztát és hozzátesszük a fűszereket, a fokhagymát majd felöntjük vízzel.
Feltesszük főni a káposztát. Ha majdnem készre főtt, akkor a meghámozott és szintén felkockázott burgonyát is beletesszük és megfőzzük.
Amikor elkészült a burgonya, akkor felteszünk egy rántást. Ehhez a lisztet enyhén megpirítjuk az olajon. A legvégén levesszük a tűzről és beletesszük a pirospaprikát is.
Ha kész a rántás, akkor hozzá öntjük a káposztához és összeforraljuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.