Töltött paprika
- Ildi
- 2017-05-15
- Főétel
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
2 l paradicsomlé
0,5 kg darált sertéshús
1 ek őrölt kömény
1 mk őrölt feketebors
1 ek só
1 ek + 1 kk pirospaprika
1 db vöröshagyma
2 dl rizs (nem főzőtasakos)
1 db tv paprika
1,5 l víz
5 ek kristálycukor
4 ek étolaj
3 ek finomliszt
Elkészítés:
A paradicsomlevet beleöntjük egy lábosba.
A húst, a felkockázott hagymát, köményt, borst, sót, 1 ek pirospaprikát és a rizst egy tálban összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk és megtöltjük a kimagozott paprikát is, majd beledobáljuk a paradicsomlébe. Ha nem szeretjük benne a paprikát akkor csak felezzük el és tegyük bele azt is. Felöntjük vízzel majd feltesszük főzni.
Ha úgy érezzük, hogy a gombócok átfőttek (egy villával beleszúrunk és leesik róla – esetleg félbevágunk egyet) akkor elkészítjük a rántást az olajból és lisztből. A legvégén levesszük a tűzről és beletesszük a kk pirospaprikát, majd meget a lábosba.
Ízesítjük cukorral. Én édesen szeretem, ezért teszek bele ennyi cukrot.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.