Töltött paprika

toltott paprika

Hozzávalók:

2 l paradicsomlé

0,5 kg darált sertéshús

1 ek őrölt kömény

1 mk őrölt feketebors

1 ek só

1 ek + 1 kk pirospaprika

1 db vöröshagyma

2 dl rizs (nem főzőtasakos)

1 db tv paprika

1,5 l víz

5 ek kristálycukor

4 ek étolaj

3 ek finomliszt

Elkészítés:

A paradicsomlevet beleöntjük egy lábosba.

A húst, a felkockázott hagymát, köményt, borst, sót, 1 ek pirospaprikát és a rizst egy tálban összegyúrjuk. A masszából gombócokat formázunk és megtöltjük a kimagozott paprikát is, majd beledobáljuk a paradicsomlébe. Ha nem szeretjük benne a paprikát akkor csak felezzük el és tegyük bele azt is. Felöntjük vízzel majd feltesszük főzni.

Ha úgy érezzük, hogy a gombócok átfőttek (egy villával beleszúrunk és leesik róla – esetleg félbevágunk egyet) akkor elkészítjük a rántást az olajból és lisztből. A legvégén levesszük a tűzről és beletesszük a kk pirospaprikát, majd meget a lábosba.

Ízesítjük cukorral. Én édesen szeretem, ezért teszek bele ennyi cukrot.