Élesztő felfuttatása
- Ildi
- 2017-05-16
- Tippek, trükkök, praktikák
- 0 Comments
Sokak számára jelent hátrányt egy sütemény vagy pékáru elkészítésénél, hogy élesztővel kell elkészíteni. Ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani mindenkinek.
Hozzávalók:
1,5 dl tej vagy víz
1 kocka élesztő
1 kk kristálycukor
Elkészítés:
A tejet/vizet kézmelegre melegítjük. Ha sokkal melegebb akkor meghalnak az élesztő gombák. Ha hideg a folyadék, akkor nem fog felfutni. Átlalában itt szokott az egész elrontódni.
Bele morzsoljuk az élesztőt és hozzátesszük a cukrot. A cukor azért kell, hogy az élesztőgomba terjedni tudjon.
Ha ezzel megvagyunk, tegyük félre és pár perc múlva elkészültünk 🙂
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.