Pudingos szelet

Hozzávalók:

Mézeslaphoz:

2 ek kakaópor

2 ek méz

2 db tojás

40dkg finomliszt

20 dkg porcukor

5 dkg margarin

1 tk szódabikarbóna

A piskótához:

6 db tojás

6 ek porcukor

3 ek kakaópor

3 ek liszt

1 kk szódabikarbóna

1 kk sütőpor

A két féle krémhez:

1 csom főzős vaníliás pudingpor

1 csom főzős puncs pudingpor

1-1 ek finomliszt

0,5-0,5 l tej

1-1 csom vaníliás cukor

25 dkg porcukor

25 dkg margarin

baracklekvár a tészta megkenéséhez

25 dkg tortabevonó

Elkészítés:

Az egyik csomag pudingport feltesszük fél liter tejjel, 1 vaníliás cukorral és 1 ek liszttel főni. Majd megfőzzük a másikat is. Hagyjuk kihűlni.

Elkészítjük a piskótát úgy, hogy mindent egy tálba teszünk és alaposan kikeverjük csomómentesre. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd beleöntjük a tésztát. Kb 180-190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük.

Közben a mézes tészta hozzávalóit egy tálba tesszük. Robotgéppel elelegyítjük az alapanyagokat, majd amikor morzsa szerű állaga lesz, kézzel neki állunk összegyúrni. Ha homogén lesz, rudat formálunk belőle, majd ketté vesszük. Tepsi nagyságúra nyújtjuk enyhén lisztezett deszkán. Ha nagyon ragadna a tésztánk, akkor egy pici lisztet tegyünk rá. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 180-190 fokon sütjük. Ugyan abban, amiben a piskóta tésztát is készítettük.

 

Az elkészült tésztákat és puding krémeket hagyunk kihűlni.

Egy kocka margarint habosra keverünk a porcukorral. Ezt elfelezzük úgy, hogy egyik felét a puncs a másik felét a vanília pudinggal kikeverünk.

Süteményes doboz hiányában abba a tepsiben amiben sütöttünk, elkezdjük össze állítani a süteményt. A sorrend: mézes tészta, megkenjük lekvárral, rá a vanília puding, következő a piskóta tészta, megkenjük lekvárral, erre a puncs puding, és a tetejére a másik mézes tészta lap.

Legvégül vízgőz felett megolvasztjuk az étbevonót és alaposan eloszlatjuk a sütemény tetején.

Leave A Comment