borsoleves

Borsóleves

Hozzávalók:

4 db sárgarépa

2 db fehérrépa

1,2 liter mirelit zöldborsó (kancsóban mértem, egyszerűbb volt)

kb 10 dkg zeller

1 csomag petrezselyem

1 kisebb fej vöröshagyma

1-2 ek olaj

bors

vegeta

2,5 l víz

1 db kicsontozott csirkecomb (elhagyható)

Elkészítés:

A zölsdégeket meghámozzuk, majd felkarikázzuk-felkockázzuk.

A hagymát felkockázzuk, majd megfonnyasztjuk az olajon.

Beletesszük a zöldségeket és addig kevergetjük, amíg a répa ki nem engedi egy kicsit a színét. Ha teszünk bele húst, akkor azt is most kell beletenni.

Felöntjük vízzel majd fűszerezzük, beleaprítjuk a fél csomag petrezselymet.

Ha megfőttek a zöldségek, a maradék petrezselyemmel együtt csurgatott nokedlit szaggatunk bele tészta helyett.