Borsóleves
- Ildi
- 2017-11-30
- Leves
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
4 db sárgarépa
2 db fehérrépa
1,2 liter mirelit zöldborsó (kancsóban mértem, egyszerűbb volt)
kb 10 dkg zeller
1 csomag petrezselyem
1 kisebb fej vöröshagyma
1-2 ek olaj
só
bors
vegeta
2,5 l víz
1 db kicsontozott csirkecomb (elhagyható)
Elkészítés:
A zölsdégeket meghámozzuk, majd felkarikázzuk-felkockázzuk.
A hagymát felkockázzuk, majd megfonnyasztjuk az olajon.
Beletesszük a zöldségeket és addig kevergetjük, amíg a répa ki nem engedi egy kicsit a színét. Ha teszünk bele húst, akkor azt is most kell beletenni.
Felöntjük vízzel majd fűszerezzük, beleaprítjuk a fél csomag petrezselymet.
Ha megfőttek a zöldségek, a maradék petrezselyemmel együtt csurgatott nokedlit szaggatunk bele tészta helyett.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.