Gorgonzolás spenótos penne
- Ildi
- 2017-02-04
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Ez a tészta első próbálkozásom volt, de jelentem: SIkerült 🙂 Mindig a Lidl-ben vettün mirelit spenótos-gorgonzolás tésztát, ami nagy kedvencünkké vált. Gondoltam egyet, és megcsináltam inkább. Annyi lett a különbség a mirelithez képest, hogy az enyémben nem spenót levél van, hanem mirelit natúr spenót pürét vettem.
Hozzávalók:
10 dkg margarin
2 ek finomliszt
3 dl tej
1 tojássárgája
ízlés szerint só, bors, szerecsendió
250 gr spenót püré
150 gr gorgonzola cremoso (ez lágyabb ízű, mint a sima)
2 dl hulala főzőkrém
0,5 kg penne vagy fusilli
Elkészítés:
A tésztát sós vízben kifőzzük.
Közben elkészítjük a besamellt: A margarint lábasban felolvasztjuk, majd bele tesszük a lisztet. Egy kicsit megbarnítjuk a lisztet és sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük. Jó sűrűre főzzük.
A besamellbe beleteszsük a felolvasztott spenótot, a feldarabolt sajtot és a főzőkrémet. Ezt addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad benne. Menet közben kóstoljuk meg, hogy elég sós e.
Ha kifőtt a tészta, akkor egy nagy tálba tesszük és nyakon öntjük az elkészített szósszal.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.