gorgonzolas-spenotos-penne

Gorgonzolás spenótos penne

spenot gorgonzola penne

Ez a tészta első próbálkozásom volt, de jelentem: SIkerült 🙂 Mindig a Lidl-ben vettün mirelit spenótos-gorgonzolás tésztát, ami nagy kedvencünkké vált. Gondoltam egyet, és megcsináltam inkább. Annyi lett a különbség a mirelithez képest, hogy az enyémben nem spenót levél van, hanem mirelit natúr spenót pürét vettem.

Hozzávalók:

10 dkg margarin

2 ek finomliszt

3 dl tej

1 tojássárgája

ízlés szerint só, bors, szerecsendió

250 gr spenót püré

150 gr gorgonzola cremoso (ez lágyabb ízű, mint a sima)

2 dl hulala főzőkrém

0,5 kg penne vagy fusilli

Elkészítés:

A tésztát sós vízben kifőzzük.

Közben elkészítjük a besamellt: A margarint lábasban felolvasztjuk, majd bele tesszük a lisztet. Egy kicsit megbarnítjuk a lisztet és sóval, borssal szerecsendióval ízesítjük. Jó sűrűre főzzük.

besamell

A besamellbe beleteszsük a felolvasztott spenótot, a feldarabolt sajtot és a főzőkrémet. Ezt addig főzzük, amíg a sajt el nem olvad benne. Menet közben kóstoljuk meg, hogy elég sós e.

20170204_135921 20170204_141538

Ha kifőtt a tészta, akkor egy nagy tálba tesszük és nyakon öntjük az elkészített szósszal.

20170204_150427

Leave A Comment