Fejes saláta, uborka saláta
- Ildi
- 2016-12-14
- Savanyúság, tartósítás
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
3 púpos ek kristálycukor
1 ek 20%-os ecet
kb 7 dl víz
Elkészítés:
Ezeket összekeverjük. Addig kavargatjuk, amíg a cukor el nem olvad. Ha elkészült, akkor mehet bele a zöldség.
Tipp:
Ha fejes salátát készítünk, akkor a saláta leveleket egyesével le kell mosni és a léhez kell adni vagy leönteni azt.
Ha uborka salátát készítünk, akkor az uborkát uborkagyaluval leszeleteljük, beletesszük egy szűrőbe és alaposan lesózzuk, hagyjuk lecsöpögni. Kb fél óra múlva az uborkát enyhén lemossuk, lecsepegtetjük, ügyelve arra hogy ne törjön össze és leöntjük a felöntő lével.
Ha tejfölös uborka salátát készítünk, akkor a víz helyett egy nagy doboz tejfölhöz keverjük a cukrot és az ecetet. Ehhez 2 db uborkát szoktam felhasználni.