Káposztás tészta, avagy káposztás cvekedli
- Ildi
- 2017-05-11
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
500 gr fodros kocka tészta
2 kg fejes káposzta
0,5-1 ek őrölt fekete bors
2 ek kristálycukor
1-2 marék só
1,5 dl étolaj
Elkészítés:
A káposztát a torzsája nélkül lereszeljük, majd a marék sóval meghintjük. Hagyjuk állni, hogy a káposzta kiengedje a nedvességet magából.
Megfőzzük a tésztát.
A lesózott káposztából kézzel kinyomkodjuk a levet, majd egy lábosba tesszük, nyakon öntjük az olajjal, majd elkezdjük pirítani. Lehet magas hőfokon. 10 perc után hozzá tesszük a cukrot, borst, majd megkostóljuk. Amennyiben úgy érezzük, akkor most fűszerezhetjük még sóval, borssal. Folytonosan kevergetjük, mert a cukortól hamar lekap. Ha eléggé megbarnult, akkor elkészültünk.
Összekeverjük alaposan a főtt tésztával és fogyaszthatjuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.