kaposztas teszta

Káposztás tészta, avagy káposztás cvekedli

Hozzávalók:

500 gr fodros kocka tészta

2 kg fejes káposzta

0,5-1 ek őrölt fekete bors

2 ek kristálycukor

1-2 marék só

1,5 dl étolaj

Elkészítés:

A káposztát a torzsája nélkül lereszeljük, majd a marék sóval meghintjük. Hagyjuk állni, hogy a káposzta kiengedje a nedvességet magából.

Megfőzzük a tésztát.

A lesózott káposztából kézzel kinyomkodjuk a levet, majd egy lábosba tesszük, nyakon öntjük az olajjal, majd elkezdjük pirítani. Lehet magas hőfokon. 10 perc után hozzá tesszük a cukrot, borst, majd megkostóljuk. Amennyiben úgy érezzük, akkor most fűszerezhetjük még sóval, borssal. Folytonosan kevergetjük, mert a cukortól hamar lekap. Ha eléggé megbarnult, akkor elkészültünk.

Összekeverjük alaposan a főtt tésztával és fogyaszthatjuk.

kaposztas teszta

Leave A Comment