
Paradicsomos húsgombóc
- Ildi
- 2017-02-02
- Főétel
- Gyorsan elkészíthető, Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
A gombócokhoz:
80 dkg darált lapocka
1 db közepes hagyma
1 kk őrölt kömény
1/2 kk őrölt feketebors
2 kk só
2 kk pirospaprika
15 dgk rizs
A paradicsom szószhoz:
4 púpozott ek finomliszt
5 ek étolaj
1 db nagy vagy 2 kisebb babérlevél
1 l paradicsomlé
8 ek cukor
1/2 ek só
3dl víz
Elkészítés:
A hagymát felkozkázzuk, majd a gombóc hozzávalóival együtt összegyúrjuk.
Egy nagy lábosban felforralunk vizet egy kis sóval, majd a húsból gombócokat formálunk. Ezeket a lobogó vízbe tesszük és addig főzzük, amíg a gombócban meg nem fő a rizs. Ezt úgy tudjuk ellenőrizni, hogy ketté vágunk egyet és megkóstoljuk.
Közben a köretnek szánt krumplit (kb 2kg) meghámozzuk, felkockázzuk nagyobb darabokra és sós vízben megfőzzük.
Elkészítjük a szószt: A lisztből és olajból rántást készítünk. Amikor a rántásunk sima lesz, beleöntjük a hideg paradicsomlevet, vizet és beletesszük a babérlevelet. Ezt csomómentesre keverjük el. Ne ijedjünk meg, mert ilyenkor a rántás még egy kicsit csomósabb, de ahogy melegszik, úgy oszlik el benne. A legvégén ízesítjük.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.