Hortobágyi húsos palacsinta
- Ildi
- 2020-04-03
- Főétel
- Egyszerűen elkészíthető, Kezdő szakácsoknak
- 0 Comments
Vékonyabb palacsinta esetén 13-15 db lesz ebből a mennyiségből.
Hozzávalók:
2 db sárgarépa
1 jó nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1/3 db kaliforniai paprika
3 ek sűrített paradicsom
1 kk őrölt kömény
1/2 ek vegeta
1/2 ek só
1 kk őrölt bors
1 ek pirospaprika
1,5 kg csirkemell
330 gr 20% tejföl
5 ek finomliszt
olaj
kb 15 db töltetlen palacsinta
Elkészítés:
A hagymát, húst és a paprikát felkockázzuk, a répát felvagdossuk.
A hagymát és a répát az olajon megdinszteljük, ha elkészült akkor hozzátesszük a paprikát és a fokhagymát.
Pár perc kevergetés után beletesszük a húst. Kifehérítjük majd hozzátesszük a fűszereket és a sűrített paradicsomot, utána felöntjük kb 2x-es mennyiségű vízzel és összefőzzük a pörköltünket.
Ha elkészült, átszedjük a darálóba a húst és ledaráljuk. a megmaradt lébe beletesszük a tejfölt és a lisztet, és botmixerrel turmixoljuk, így tuti nem lesz csomós. Sűrűsödésig főzzük a szaftot.
A ledarált húsból 2 kanállal tegyünk a palacsinta közepére, majd két oldalt ráhajtuk és feltekerjük.
Szafttal leöntve tálaljuk.