Hortobágyi húsos palacsinta

Vékonyabb palacsinta esetén 13-15 db lesz ebből a mennyiségből.

Hozzávalók:

2 db sárgarépa

1 jó nagy fej vöröshagyma

2 gerezd fokhagyma

1/3 db kaliforniai paprika

3 ek sűrített paradicsom

1 kk őrölt kömény

1/2 ek vegeta

1/2 ek só

1 kk őrölt bors

1 ek pirospaprika

1,5 kg csirkemell

330 gr 20% tejföl

5 ek finomliszt

olaj

kb 15 db töltetlen palacsinta

Elkészítés:

A hagymát, húst és a paprikát felkockázzuk, a répát felvagdossuk.

A hagymát és a répát az olajon megdinszteljük, ha elkészült akkor hozzátesszük a paprikát és a fokhagymát.

Pár perc kevergetés után beletesszük a húst. Kifehérítjük majd hozzátesszük a fűszereket és a sűrített paradicsomot, utána felöntjük kb 2x-es mennyiségű vízzel és összefőzzük a pörköltünket.

Ha elkészült, átszedjük a darálóba a húst és ledaráljuk. a megmaradt lébe beletesszük a tejfölt és a lisztet, és botmixerrel turmixoljuk, így tuti nem lesz csomós. Sűrűsödésig főzzük a szaftot.

A ledarált húsból 2 kanállal tegyünk a palacsinta közepére, majd két oldalt ráhajtuk és feltekerjük.

Szafttal leöntve tálaljuk.

hortobagyi