Madártej
- Ildi
- 2017-03-26
- Édesség/Desszert
- Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
6 db tojás
2,5-3 liter tej
6-7 ek liszt
3 cs vaniliáscukor
1 vaníliarúd
8 ek cukor
fél citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk.
Feltesszük a 2 liter tejet közepes tűzön melegedni. Ha úgy látjuk, hogy majdnem forr, akkor a tojáshabot adagonként egy evőkanállal beleszaggatunk. Kb 1 percig főzzük mindkét oldalát. Majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük. Vigyázni kell, mert a tej hamar felforr és kifut.
Ha elkészültünk a habbal, akkor a tojás sárgáját egy bögre tejjel kikeverünk és hozzáadjuk a meleg tejhezés a vanília rúd kikapart közepét is.
A lisztet csomómentesre keverjük a többi tejjel és mehet az is az edénybe.
Ha besűrűsödött, akkor a citromhéj, cukor hozzáadjuk, majd még egyszer össze forraljuk.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.