Madártej

Hozzávalók:

6 db tojás

2,5-3 liter tej

6-7 ek liszt

3 cs vaniliáscukor

1 vaníliarúd

8 ek cukor

fél citrom reszelt héja

Elkészítés:

A tojásokat ketté választjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verünk.

Feltesszük a 2 liter tejet közepes tűzön melegedni. Ha úgy látjuk, hogy majdnem forr, akkor a tojáshabot adagonként egy evőkanállal beleszaggatunk. Kb 1 percig főzzük mindkét oldalát. Majd szűrőkanállal kiszedjük és lecsepegtetjük. Vigyázni kell, mert a tej hamar felforr és kifut.

Ha elkészültünk a habbal, akkor a tojás sárgáját egy bögre tejjel kikeverünk és hozzáadjuk a meleg tejhezés a vanília rúd kikapart közepét is.

A lisztet csomómentesre keverjük a többi tejjel és mehet az is az edénybe.

Ha besűrűsödött, akkor a citromhéj, cukor  hozzáadjuk, majd még egyszer össze forraljuk.