Gulyásleves
- Ildi
- 2017-03-06
- Leves
- Kezdő szakácsoknak, Könnyen elkészíthető, Lassan elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
1 nagyobb fej hagyma
0,5 kg sertéscomb
kb 1 kg sárgarépa
1-2 db fehérrépa
1 db kisebb zeller
1 kg krumpli
3 ek őrölt kömény
1 kk őrölt feketebors
1 ek pirospaprika
1 ek vegeta
1,5 ek só
2 dl sűrített paradicsom
Elkészítés:
A hagymát és a húst felkockázzuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd a húst kifehérítjük és beletesszük a fűszereket. Felöntjük vízzel.
Beletesszük a sűrített paradicsomot is.
A répákat felkarikázzuk, a zellert és a krumplit kisebb kockákra vágjuk. Ha a hús 3/4-ig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a krumpli kivételével.
Ha a répák megfőttek, akkor mehet bele a felkockázott krumpli is. Belefőzzük a levesbe krumplit. Ha elkészült, akkor csurgatott nokedlit főzünk bele és már fogyasztható is a leves.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.