gulyasleves

Gulyásleves

gulyasleves

Hozzávalók:

1 nagyobb fej hagyma

0,5 kg sertéscomb

kb 1 kg sárgarépa

1-2 db fehérrépa

1 db kisebb zeller

1 kg krumpli

3 ek őrölt kömény

1 kk őrölt feketebors

1 ek pirospaprika

1 ek vegeta

1,5 ek só

2 dl sűrített paradicsom

Elkészítés:

A hagymát és a húst felkockázzuk. Olajon megdinszteljük a hagymát, majd a húst kifehérítjük és beletesszük a fűszereket. Felöntjük vízzel.

Beletesszük a sűrített paradicsomot is.

A répákat felkarikázzuk, a zellert és a krumplit kisebb kockákra vágjuk. Ha a hús 3/4-ig megfőtt, beletesszük a zöldségeket a krumpli kivételével.

Ha a répák megfőttek, akkor mehet bele a felkockázott krumpli is. Belefőzzük a levesbe krumplit. Ha elkészült, akkor csurgatott nokedlit főzünk bele és már fogyasztható is a leves.

Leave A Comment