Gyingyi féle túróslepény
- Ildi
- 2017-01-23
- Édesség/Desszert
- Gyorsan elkészíthető, Haladó szakácsoknak, Könnyen elkészíthető
- 0 Comments
Hozzávalók:
Tésztához:
35 dkg finomliszt
10 dkg kristálycukor
1 db tojás
1 db tojás a megkenéshez
1/2 csomag sütőpor
15 dkg margarin
1/2 – 3/4 kisdoboz tejföl
só
Töltelékhez:
3 db tojás
2dl tej
1 ek finomliszt
2 csomag vaníliáscukor
1/2 kg túró
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ketté vesszük. Tepsi méretűre nyújtjuk.
Az egyik lapot kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.
A 3 tojás sárgáját 2 dl tejjel hidegen elkeverünk, 1 ek liszttel és 2 cs vaníliáscukorral megmelegítünk, de nem forraljuk, sűrítjük.
Hidegen hozzáadjuk a túrót és a felvert tojáshabot. Cukrot ízlés szerint adhatunk még hozzá.
Rákenjük a tészára, majd beborítjuk a másik tészta lappal. Megkenjük felvert tojással, majd közepes lángos aranybarnára sütjük. A sütőben magasra felemelkedik, de hagyni kell hűlni a nyitott sütőben és akkor összeesik.
Leave A Comment
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.