turoslepeny

Gyingyi féle túróslepény

turoslepeny

Hozzávalók:

Tésztához:

35 dkg finomliszt

10 dkg kristálycukor

1 db tojás

1 db tojás a megkenéshez

1/2 csomag sütőpor

15 dkg margarin

1/2 – 3/4 kisdoboz tejföl

Töltelékhez:

3 db tojás

2dl tej

1 ek finomliszt

2 csomag vaníliáscukor

1/2 kg túró

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd ketté vesszük. Tepsi méretűre nyújtjuk.

Az egyik lapot kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük.

A 3 tojás sárgáját 2 dl tejjel hidegen elkeverünk, 1 ek liszttel és 2 cs vaníliáscukorral megmelegítünk, de nem forraljuk, sűrítjük.

Hidegen hozzáadjuk a túrót és a felvert tojáshabot. Cukrot ízlés szerint adhatunk még hozzá.

Rákenjük a tészára, majd beborítjuk a másik tészta lappal. Megkenjük felvert tojással, majd közepes lángos aranybarnára sütjük. A sütőben magasra felemelkedik, de hagyni kell hűlni a nyitott sütőben és akkor összeesik.

Leave A Comment